עוגת שוקולד עסיסית ברמות מטורפות

עוגת שוקולד עסיסית
3.4/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

עוגת שוקולד עסיסית בטירוף: מתכון פשוט וקל עם טיפים!

מי לא אוהב עוגת שוקולד טובה? עוגת שוקולד היא קינוח קלאסי שתמיד מצליח לשמח, לרגש ולהמתיק כל אירוע. בין אם מדובר במסיבת יום הולדת, מפגש משפחתי או סתם יום רגיל שזקוק לקצת עידוד, עוגת שוקולד היא תמיד בחירה מצוינת.

במאמר זה, נציג בפניכם מתכון לעוגת שוקולד עסיסית במיוחד, שתגרום לכם להתאהב בכל ביס. המתכון פשוט וקל להכנה, והוא מושלם גם לאופים מתחילים. בנוסף, נשתף אתכם בטיפים לשיפור העוגה ובהצעות הגשה מיוחדות.

על עוגות שוקולד

עוגות שוקולד הן חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית שלנו. הן מופיעות במגוון רחב של צורות, טעמים ומרקמים, ומספקות לנו אינספור אפשרויות ליהנות מהטעם המופלא של השוקולד.

ההיסטוריה של עוגת השוקולד מתחילה עוד במאה ה-18, אז גילו האירופאים את הקקאו. בתחילה, שוקולד שימש בעיקר כמשקה, אך עם הזמן החלו לשלב אותו גם במאכלים שונים, ביניהם עוגות.

במאה ה-19, עם התפתחות תעשיית השוקולד, הפכו עוגות השוקולד לנפוצות יותר ויותר. כיום, עוגת שוקולד היא אחד הקינוחים האהובים ביותר בעולם, וניתן למצוא אותה כמעט בכל בית קפה, מסעדה ומאפייה.

סוגי עוגות שוקולד

קיימים סוגים רבים של עוגות שוקולד, החל מעוגות בחושות פשוטות ועד לעוגות מוס מורכבות.

  • עוגות בחושות: אלו הן עוגות פשוטות וקלות להכנה, המבוססות על ערבוב של חומרים יבשים ורטובים.
  • עוגות מוס: עוגות אלו מורכבות משכבות של מוס שוקולד אוורירי, לרוב בשילוב עם שכבות של עוגת ספוג או בצק פריך.
  • עוגות גבינה ושוקולד: שילוב מנצח של גבינה ושוקולד, היוצר עוגה עשירה ומפנקת.
  • עוגות שכבות: עוגות אלו מורכבות משכבות שונות של עוגה, קרם וציפוי, ויוצרות מראה מרשים וטעם עשיר.

טיפים לעוגת שוקולד מושלמת

  • הקפידו על איכות חומרי הגלם: השתמשו בשוקולד איכותי, בקמח טרי ובביצים טריות.
  • מדדו את החומרים במדויק: מדידה מדויקת של החומרים היא קריטית להצלחת העוגה.
  • ערבבו את הבלילה בעדינות: ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה להיות קשה.
  • אפו את העוגה בזמן הנכון: הקפידו לאפות את העוגה לפי הזמן המצוין במתכון.
  • בדקו את העוגה עם קיסם: כדי לוודא שהעוגה מוכנה, נעצו קיסם במרכז העוגה. אם הקיסם יוצא נקי, העוגה מוכנה.
  • הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני הציפוי: ציפוי עוגה חמה עלול לגרום לציפוי להימס.

הצעות הגשה

  • הגישו את העוגה עם קצפת: קצפת היא תוספת קלאסית לעוגת שוקולד.
  • הוסיפו פירות יער: פירות יער מוסיפים חמיצות מרעננת לעוגה.
  • זלפו גנאש שוקולד: גנאש שוקולד הוא ציפוי עשיר ומפנק.
  • פזרו אבקת סוכר: אבקת סוכר מוסיפה טאץ' אלגנטי לעוגה.
  • הגישו את העוגה עם גלידה: שילוב של עוגת שוקולד חמה עם גלידה קרה הוא תענוג אמיתי.

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם)

מרכיב קלוריות חלבון פחמימות שומן
ביצים 155 13 1 11
סוכר 387 0 100 0
קמח תופח 364 10 76 1.5
שמן 884 0 0 100
מיץ תפוזים 45 1 10 0.1
קקאו 228 20 58 14

שימו לב: הערכים התזונתיים עשויים להשתנות בהתאם לסוג המרכיבים הספציפי.


עוגת שוקולד עסיסית ברמות מטורפות

זמן הכנה: שעה

דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • כוס סוכר
  • כף תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים (או מים)
  • 3 כפות אבקת שוקולית
  • 3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  2. מוסיפים את הנוזלים (שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל) ומערבבים.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים (קמח תופח, אבקת שוקולית וקקאו) ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה 26 או מלבנית משומנת.
  5. אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  6. מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה במיקרוגל ומערבבים היטב.
  7. שופכים את הציפוי על העוגה בעודה חמה ומעטרים.

טיפים:

  • ניתן להוסיף אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס לבלילה.
  • ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים או חלב.
  • מומלץ לצנן את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.

הצעות הגשה:

  • הגישו את העוגה עם קצפת ופירות יער.
  • זלפו גנאש שוקולד מעל העוגה.
  • פזרו אבקת סוכר וקקאו מעל העוגה.

מתכון של: טובה ניסים

Exit mobile version