עוגת שוקולד רכה וטעימה בלי מיקסר

4.1/5 - למתכון דירוג של 24 חובבי בישול

עוגת שוקולד בחושה עם גנאש

זמן הכנה: כ-15 דקות זמן אפייה: כ-35 דקות זמן כולל: כ-50 דקות

מצרכים:

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 כפות אבקת שוקולית
  • 1 כף אבקת נס קפה
  • 1/2 כוס מים חמים

לגנאש:

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית דבש

לקישוט (אופציונלי):

  • שוקולד לבן מומס
  • סוכריות
  • קוקוס

מתכונים נוספים

עוגת סולת וקוקוס פשוט מושלמת וכלכך עסיסית
זאת העוגת שמנת פירורים הכי טעימה בעולם וב-5 דקות הכנה
עוגת שוקולד ללא גלוטן מתכון מדהים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הרטובים: בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצים, הסוכר והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מערבבים את היבשים: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השוקולית ואבקת הנס קפה.
  3. מאחדים את התערובות: מוסיפים את תערובת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, ומוסיפים אותה לבלילה יחד עם המים החמים. מערבבים היטב.
  4. אופים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית חד פעמית מלבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. אופים כ-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  5. מכינים את הגנאש: בסיר קטן, מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד המריר והדבש. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
  6. משקים את העוגה: מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, יוצרים חורים בעוגה בעזרת שיפוד ויוצקים עליה כוס מים מעורבבת עם כפית נס קפה.
  7. מצפים בגנאש: יוצקים מחצית מכמות הגנאש על העוגה וממתינים כ-2 דקות עד שהוא נספג מעט. יוצקים את יתרת הגנאש ומטים את התבנית כך שהוא יכסה את כל פני העוגה.
  8. מקשטים (אופציונלי): מקשטים את העוגה בשוקולד לבן מומס, סוכריות, קוקוס או כל תוספת אחרת שאוהבים.
  9. פורסים ומגישים: לאחר שהגנאש מתייצב מעט, פורסים את העוגה לריבועים ומגישים.

בתאבון!

צילום והכנה : שרה יוסף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *