עוגת שכבות שוקולד נוסטלגית עם קצף

עוגת שכבות שוקולד נוסטלגית עם קצף
3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון של מזל גרשון

עוגת שכבות שוקולד עם קצף אפוי, מתכון נוסטלגי וטעים במיוחד!

מצרכים:

לבצק פריך:

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 4 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה או מחמאה

לשכבת שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף שוקולית
  • 1 כף קקאו
  • 1 כף סוכר
  • 1 חלמון

לשכבת קצף:

  • 5 חלבונים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 50 גרם שוקולד

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • להכניס לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והחמאה.
    • לערבב עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חולית.
    • להוסיף את החלמונים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך, ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים.
    • לקחת רבע מכמות הבצק ולהקפיא.
    • את יתרת הבצק לשטח בתבנית מלבנית 20/30 ולהכניס למקרר.
  2. הכנת שכבת השוקולד:

    • להכניס לקערה את השוקולד, החמאה, הסוכר והחלב.
    • לחמם במיקרוגל כ 1 דקה ולערבב עד להמסה מלאה.
    • להוסיף את הקקאו והשוקולית ולערבב.
    • להוסיף את החלמון ולערבב היטב.
    • לשפוך את תערובת השוקולד על הבצק ולמרוח בשכבה אחידה.
    • להכניס למקרר.
  3. הכנת שכבת הקצף:

    • להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
    • להוסיף את פודינג הוניל בתנועות עטיפה עד להטמעה.
    • למרוח על שכבת השוקולד בשכבה אחידה.
  4. הרכבת העוגה:

    • להוציא את הבצק שהקפאנו ולגרד בפומפיה גסה מעל הקצף.
    • לגרד את השוקולד מעל הקצף בשכבה אחידה.
    • לאפות בחום בינוני כ 40 דקות עד להזהבה.

בתיאבון!

קצת על העוגה:

עוגה קלאסית עם טעם של פעם! שילוב של בצק פריך, שוקולד עשיר וקצף אוורירי הופכים את העוגה הזו לחגיגה של טעמים ומרקמים. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.