עוגת שכבות שוקולד נוסטלגית עם קצף

עוגת שכבות שוקולד נוסטלגית עם קצף
3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון של מזל גרשון

עוגת שכבות שוקולד עם קצף אפוי, מתכון נוסטלגי וטעים במיוחד!

מצרכים:

לבצק פריך:

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 4 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה או מחמאה

לשכבת שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף שוקולית
  • 1 כף קקאו
  • 1 כף סוכר
  • 1 חלמון

לשכבת קצף:

  • 5 חלבונים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 50 גרם שוקולד

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

    • להכניס לקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והחמאה.
    • לערבב עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חולית.
    • להוסיף את החלמונים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך, ניתן להוסיף 2 כפות מים קרים.
    • לקחת רבע מכמות הבצק ולהקפיא.
    • את יתרת הבצק לשטח בתבנית מלבנית 20/30 ולהכניס למקרר.
  2. הכנת שכבת השוקולד:

    • להכניס לקערה את השוקולד, החמאה, הסוכר והחלב.
    • לחמם במיקרוגל כ 1 דקה ולערבב עד להמסה מלאה.
    • להוסיף את הקקאו והשוקולית ולערבב.
    • להוסיף את החלמון ולערבב היטב.
    • לשפוך את תערובת השוקולד על הבצק ולמרוח בשכבה אחידה.
    • להכניס למקרר.
  3. הכנת שכבת הקצף:

    • להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
    • להוסיף את פודינג הוניל בתנועות עטיפה עד להטמעה.
    • למרוח על שכבת השוקולד בשכבה אחידה.
  4. הרכבת העוגה:

    • להוציא את הבצק שהקפאנו ולגרד בפומפיה גסה מעל הקצף.
    • לגרד את השוקולד מעל הקצף בשכבה אחידה.
    • לאפות בחום בינוני כ 40 דקות עד להזהבה.

בתיאבון!

קצת על העוגה:

עוגה קלאסית עם טעם של פעם! שילוב של בצק פריך, שוקולד עשיר וקצף אוורירי הופכים את העוגה הזו לחגיגה של טעמים ומרקמים. מושלמת לאירוח או סתם לפינוק מתוק.

Exit mobile version