עוגת שמרים קראנץ שוקולד
זמן הכנה: שעה ו-15 דקות זמן כולל: 14 שעות כמות: 2 עוגות שמרים קראנץ (קוטר 23 ס"מ)
עוגת שמרים קראנץ מדהימה זו מקבלת טעם נוסף במילוי מפירורי עוגיות. כבונוס, היא מצופה בשכבה עבה ועשירה של ציפוי שוקולד.
הערות מהמטבח: עם שני סוגי שוקולד במילוי ובציפוי, עוגת השמרים קראנץ היא חלומו של כל חובב שוקולד. השימוש בשילוב של שוקולד מריר וחלב מבטיח פינוק שהוא גם קרמי וגם בטעם שוקולד מודגש, בדומה לחטיפי שוקולד חלב כהים שהפכו למוצרים פופולריים בקרב יצרני שוקולד. למרבה המזל, מתכון השמרים קראנץ הזה מניב שתי עוגות, כך שקל יותר לחלוק.
שאלות נפוצות:
מאיזה בצק עשויה עוגת השמרים קראנץ? עוגת שמרים קראנץ מסורתית עשויה מבצק שמרים מתוק מועשר בביצים ובאיזשהו שומן. במתכון הזה, השומן הוא חמאה טהורה, מה שמציב אותו בקטגוריית הבריוש. כיכרות אחרות משתמשות בשמן במקום זאת, בדומה לחלה. גם חמאה וגם שמן מייצרים בצק רך ומשיי שקל לרדד ולעצב, מה שמניב עוגת שמרים קראנץ לחה וזהובה.
באיזו שעה ביום אוכלים עוגת שמרים קראנץ? בתענוג רב אנו יכולים לומר שאין זמן לא נכון לאכול עוגת שמרים קראנץ! כיכר השוקולד הזו היא דקדנטית במיוחד, מה שהופך אותה למתאימה במיוחד לקינוח, אבל אם אתם מרגישים מפוארים בשעות הבוקר, היא הולכת נהדר עם כוס קפה.
מצרכים:
לבצק:
- 4 כוסות קמח לבן, רצוי קמח קינג ארתור
- 1/3 כוס ועוד 2 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח ים דק
- 1 כוס חלב מלא, מחומם
- 1 שקית שמרים יבשים
- 1 ביצה גדולה ועוד 1 חלמון ביצה גדול
- 1 חבילה ועוד 2 כפות חמאה לא מלוחה, חתוכה לכפות, בטמפרטורת החדר
למילוי:
- 250 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק
- 85 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
- 1 וחצי חבילות חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
- 1 וחצי כוסות פירורי עוגיות וופל שוקולד טחונים דק
- 3 כפות דבש
לציפוי:
- 340 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
- 115 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק
- 1 וחצי חבילות חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות סירופ תירס בהיר
מתכון נוסף: עוגת שוקולד שמרים קראנץ של שמוליק
הוראות הכנה:
הכנת הבצק:
- בקערה בינונית, טורפים את הקמח עם הסוכר והמלח.
- במיקסר עם וו לישה, מערבבים את החלב עם השמרים ונותנים לעמוד עד לקבלת קצף, כ-5 דקות.
- מוסיפים את הביצה וחלמון הביצה ומפזרים את החומרים היבשים מעל.
- מערבבים במהירות נמוכה במשך 2 דקות.
- מגרדים את דפנות הקערה ומערבבים במהירות בינונית עד שכל החומרים היבשים נטמעים והבצק חלק, כ-5 דקות.
- מוסיפים את כל החמאה בבת אחת ומערבבים במהירות נמוכה עד שהיא נטמעת לחלוטין ונוצר בצק דביק, כ-3 דקות; מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך במהלך הערבוב.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לעמוד בטמפרטורת החדר למשך שעה.
- מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה ומצפים את הנייר בתרסיס שמן.
- מגרדים את הבצק על נייר האפייה וחותכים את הבצק לשניים.
- משטחים כל חתיכה לריבוע מסודר.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה.
הכנת המילוי:
- בקערה חסינת חום גדולה המונחת מעל סיר עם מים רותחים, ממיסים את שני השוקולדים עם החמאה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת תערובת חלקה.
- מצננים לטמפרטורת החדר, ואז מוסיפים את פירורי העוגיות והדבש.
הרכבת עוגת השמרים קראנץ:
- משמנים שתי תבניות כיכר 23×10 ס"מ בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה, ומשאירים 5 ס"מ של נייר תלוי מכל אחד מהצדדים הארוכים.
- מרדדים כל ריבוע בצק לריבוע בגודל 40 ס"מ.
- בעזרת מרית, מורחים את כל המילוי, מלבד 1/2 כוס, בשכבה אחידה על ריבועי הבצק עד למרחק של 1 ס"מ מהקצוות.
- החל מהקצה הארוך הקרוב אליכם, מגלגלים כל ריבוע בצק בחוזקה לצורת גליל הדוק.
- בעזרת סכין חדה, חותכים את הגלילים לשניים לרוחב.
- בעזרת מרית, מורחים 1/4 כוס מהמילוי השמור על החלק העליון והצדדים של שניים מהחצאים.
- מניחים את החצאים האחרים מעל בכיוון ההפוך ליצירת צלב.
- מסובבים ליצירת ספירלות ומעבירים לתבניות המוכנות.
- מכסים את הכיכרות במגבת ונותנים לעמוד במקום חמים עד להכפלת הנפח, כ-2 שעות.
אפייה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- אופים את הכיכרות במרכז התנור כ-45 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות היטב.
- מצננים מעט, ואז משתמשים בנייר האפייה כדי להרים את עוגת השמרים קראנץ מהתבניות ולהניח על רשת מעל תבנית אפייה.
- זורקים את הנייר.
הכנת הציפוי:
- בקערה חסינת חום המונחת מעל סיר עם מים רותחים, ממיסים את שני השוקולדים עם החמאה; מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את סירופ התירס.
- מורחים את הציפוי על עוגת השמרים קראנץ החמה ונותנים לעמוד עד שהציפוי מתייצב, כ-30 דקות.
מתכון נוסף: קרנץ שמרים
בתאבון!
Leave a Reply