עוגת שמרים משגעת
זמן הכנה: כ- 45 דקות + זמן התפחה ואפייה
מצרכים:
לבצק:
- 200 גרם מרגרינה (נטורינה)
- 1 כוס מים רותחים
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס מים קרים
- ¾ כוס סוכר
- 1 קילו קמח
- 1 כף תמצית וניל
למילוי:
- שוקולד נוטלה
- אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- מיץ מלימון סחוט טרי
אופן הכנה:
-
הכנת הבצק:
- המיסי את המרגרינה במיקרוגל למשך 30 שניות.
- בקערת המיקסר, ערבבי את השמרים וכוס המים הקרים. הוסיפי את הקמח, הסוכר, תמצית הווניל, המרגרינה המומסת, כוס המים הרותחים והחלמונים.
- ערבבי את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד.
- כסי את הקערה בניילון נצמד ומגבת, והניחי לבצק לתפוח עד להכפלת נפחו.
-
הכנת העוגה:
- חלקי את הבצק ל-8 חלקים שווים.
- רדדי כל חלק לעלה דק ומרוח בשכבה נדיבה של שוקולד נוטלה. ניתן לפזר מעל גם אגוזי מלך קצוצים.
- גלגלי את העלה לרולדה הדוקה.
- חיזרי על התהליך עם עוד עלה בצק, והניחי אותו מעל הרולדה הראשונה.
- קלעי את שתי הרולדות זו בזו, והניחי בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- חיזרי על התהליך עם שאר הבצק.
-
הכנת הסירופ:
- בסיר קטן, ערבבי את הסוכר, המים ומיץ הלימון.
- הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי במשך 10-15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
-
אפייה:
- חממי תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
- הברישי את העוגות בביצה טרופה.
- אפִי במשך 20-30 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות.
- מיד עם הוצאתן מהתנור, הברישי בנדיבות בסירופ הסוכר.
טיפ: ניתן להוסיף למילוי גם חמוציות, צימוקים או כל תוספת אחרת שאוהבים.
מתכון של שרה בן ניסן.
Leave a Reply