עוגת שמרים שוקולד רכה כמו ענן וכלכך מיוחדת

2.2/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

עוגת שמרים קלה

זמן הכנה: כ-15 דקות + 2.5 שעות התפחה זמן אפייה: 20 דקות

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 חבילה מרגרינה ללא מלח (רכה)
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים פושרים
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, השמרים, המרגרינה, הסוכר, השמן, הביצים והמים הפושרים עד לקבלת גוש בצק יציב.
  2. מוסיפים קורט מלח ולשים שוב כ-4 דקות.
  3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים את הבצק במקום חמים כשעתיים, או עד להכפלת נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
  5. יוצרים מכל 4 כדורים צורת עוגה.
  6. מכסים את העוגות במגבת לחה ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  7. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  8. מברישים את העוגות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  9. אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות.

טיפ: ניתן לגוון את העוגות על ידי הוספת מילויים שונים כמו גבינה, שוקולד או פירות יבשים.

מתכון של מאיה באזובי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *