עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל פריך
זמן הכנה: 45 דקות (כולל קירור) זמן אפייה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
לבצק:
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2.5 כוסות קמח
למלית תפוחים:
- 4 תפוחי סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 6 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- 3 כפות מים
לקראמבל:
- חצי מכמות הבצק שנותרה
- 1/2 כוס קמח
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: בסיר, מבשלים את קוביות התפוחים עם סוכר, קינמון ומים עד לריכוך. מערבבים בעדינות ומצננים.
- מכינים את הבצק: בקערה, מערבבים חמאה, סוכר, ביצה וסוכר וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יתר על המידה).
- מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשניים. משטחים את החלק הגדול בתחתית תבנית עגולה (20-22 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה. מקררים במשך 30 דקות.
- מכינים את הקראמבל: מוסיפים 1/2 כוס קמח לחצי השני של הבצק ומערבבים לפירורים. מקפיאים למשך 30 דקות.
- אופים את הבסיס: אופים את בסיס העוגה ב-180 מעלות למשך 15 דקות.
- מוסיפים את המלית והקראמבל: מוציאים את הבסיס מהתנור, מסדרים מעליו את מלית התפוחים ומפזרים את פירורי הקראמבל.
- אופים את העוגה: אופים ב-180 מעלות למשך 15 דקות נוספות, או עד שהקראמבל מזהיב.
- מצננים ומגישים: מצננים את העוגה ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
מתכון של בת שבע מירון
Leave a Reply