עראיס עסיסי וקל להכנה – מתכון מושלם לפיתה במילוי בשר
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 25-30 דקות דרגת קושי: קל
עראיס אסלי בדיוק כמו שעראיס צריך להיות – קריספי מבחוץ, עסיסי מבפנים, ובמגוון תיבולים שמשגעים את החושים. מתכון קל להכנה שכל טועם לא יפסיק להודות לכם!
מצרכים:
- 4 פיתות
לתערובת בשר:
- 1/2 ק"ג בשר טחון (עם מעט שומן כבש)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- מעט שום כתוש
- מלח
- פלפל
- בהרט / ראס אל חנות
- כמון
- פפריקה אדומה
תוספות:
- טחינה
פיתה ממולאת בבשר עראייס
מתכונים נוספים
מתכון לעראייס ביתי מתכון מנצח
חמין לשבת אדום לוהט – מתכון מושלם לקטניות ובשר
3 עוגות בחושות מבלילה אחת – מתכון לשבת חוסך זמן
אופן ההכנה:
-
הכנת המלית:
- בקערה, לערבב היטב את הבשר הטחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, שום כתוש וכל התבלינים.
-
מילוי הפיתות:
- לחתוך את הפיתות לחצאים.
- למלא כל חצי פיתה בתערובת הבשר, ולהדק היטב.
-
טיגון ראשוני:
- להבריש את הפיתות הממולאות במעט שמן.
- לטגן קלות על מחבת פסים חמה ללא שמן נוסף, עד לסגירה מכל הצדדים.
-
אפייה בתנור:
- להעביר את הפיתות לתבנית אפייה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד להזהבה.
-
הגשה:
- להגיש חם עם טחינה מעל.
מתכון של מאיה אלפסי
Leave a Reply