פאי תפוחים קראנצ'י כמו במקדונלדס: מתכון ביתי וקל

פאי תפוחים כמו במקדונלדס
3.4/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

פאי תפוחים קראנצ'י כמו במקדונלדס: מתכון ביתי וקל

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול/אפייה: 10 דקות בישול + 20-30 דקות טיגון / 40 דקות אפייה דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 2 תפוחים ירוקים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט (טחון)
  • 1 חבילה ריבועי בצק עלים (מופשרים לפי ההוראות)
  • מעט מים להרטבת שולי הבצק
  • שמן לטיגון עמוק (אם מטגנים)
  • 1 ביצה טרופה (אם אופים)
  • מעט סוכר חום נוסף (אם אופים)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית:

    • בסיר, מערבבים את קוביות התפוחים, סוכר חום, קינמון ואגוז מוסקט.
    • מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתפוחים מתרככים ומצטמצמים מעט.
    • מסירים מהאש ומצננים.
  2. מכינים את הפאים:

    • מניחים כף מהמלית במרכז כל ריבוע בצק עלים (ללא הנוזלים).
    • מרטיבים את שולי הבצק במעט מים.
    • מקפלים את הבצק לשניים על המלית ומהדקים היטב מסביב בעזרת מזלג.
  3. טיגון או אפייה:

    • טיגון:

      • מחממים שמן עמוק בסיר.
      • מטגנים את הפאים על אש בינונית-נמוכה עד להזהבה יפה משני הצדדים (כ-3-4 דקות לכל צד).
      • מוציאים לנייר סופג.
    • אפייה:

      • מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • חורצים שני חריצים קטנים על כל פאי בעזרת סכין חדה.
      • מורחים את הפאים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר חום.
      • אופים כ-35-40 דקות, או עד להזהבה יפה.
  4. מגישים: מגישים את הפאים חמים ונהנים!

מתכון של לינדה לנגנר

Exit mobile version