פחזניות מושלמות של מאיר סבג

פחזניות מושלמות של מאיר סבג
2.6/5 - למתכון דירוג של 18 חובבי בישול

מתכון לפחזניות אווריריות וטעימות

מתכון של מאיר סבג לפחזניות ביתיות, קלאסיות ומושלמות. פחזניות אווריריות מבחוץ ונימוחות מבפנים, עם מילוי קצפת עשיר. מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק!

מצרכים:

  • 2 כוסות מים (כוס חד פעמית חמה)
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 3 ביצים

למילוי:

  • מיכל שמנת מתוקה
  • חבילה פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר את המים, הסוכר, המלח והחמאה. ברגע שרותח, מורידים את הסיר מהאש.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מספר דקות.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
  6. מזלפים פחזניות קטנות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. חשוב מאוד לא לפתוח את התנור בזמן האפייה!
  8. אופים את הפחזניות כ-30 דקות, עד שהן תופחות ומזהיבות.
  9. מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים.
  10. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
  11. ממלאים את הפחזניות בקצפת ומפזרים אבקת סוכר.
Exit mobile version