מתכון לפחזניות אווריריות וטעימות
מתכון של מאיר סבג לפחזניות ביתיות, קלאסיות ומושלמות. פחזניות אווריריות מבחוץ ונימוחות מבפנים, עם מילוי קצפת עשיר. מושלם לאירוח או סתם לפינוק מתוק!
מצרכים:
- 2 כוסות מים (כוס חד פעמית חמה)
- 100 גרם חמאה
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 1 וחצי כוסות קמח
- 3 ביצים
למילוי:
- מיכל שמנת מתוקה
- חבילה פודינג וניל
- 1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר את המים, הסוכר, המלח והחמאה. ברגע שרותח, מורידים את הסיר מהאש.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מספר דקות.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם אחיד.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מזלפים פחזניות קטנות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. חשוב מאוד לא לפתוח את התנור בזמן האפייה!
- אופים את הפחזניות כ-30 דקות, עד שהן תופחות ומזהיבות.
- מוציאים את הפחזניות מהתנור ומצננים.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצפת יציבה.
- ממלאים את הפחזניות בקצפת ומפזרים אבקת סוכר.
Leave a Reply