פיצה ביתית מושלמת עם בצק קריספי כמו במסעדות
זמן הכנה: 30 דקות + 24 שעות התפחה דרגת קושי: בינוני
מצרכים:
לבצק:
- 400 גרם קמח חיטה דורום
- 100 גרם קמח חיטה רך (אפשר גם 500 גרם קמח חיטה רגיל)
- 370 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 2 גרם שמרים טריים
- 8 מ"ל שמן זית
לרוטב פיצה:
- 1 צנצנת רוטב עגבניות Mutti
- מעט בזיליקום
- מעט מלח
- מעט סוכר
- מעט אורגנו
לפיזור מעל:
- גבינה מוצרלה
- תוספות שאוהבים
מתכונים נוספים
מתכון לסמבוסק פיצה ביתי מושלם – כמו בפיצרייה
מתכון לפיצה ביתית מושלמת כמו בפיצרייה באיטליה
מתכון לקציצות בקר עסיסיות ברוטב פיקנטי
אופן ההכנה:
-
הכנת הרוטב: מערבבים את רוטב העגבניות עם בזיליקום, מלח, סוכר ואורגנו.
-
הכנת הבצק:
- ממיסים את השמרים במים הפושרים ומניחים ל-5 דקות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח.
- מוסיפים את השמן ואת תערובת השמרים ומתחילים ללוש.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
- מקמחים צלחת גדולה ומניחים את הכדורים עליה במרווחים.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
-
הכנת הפיצה:
- שש שעות לפני האפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר על תכנית קו עליון תחתון, ללא מאוורר, ומשאירים את הדלת פתוחה.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים כדור בצק ביד.
- מעבירים את הבצק למגש אפייה ומרדדים אותו לצורה הרצויה.
- מורחים את רוטב הפיצה על הבצק, ומשאירים שוליים של 1 ס"מ.
- מפזרים את הגבינה והתוספות ומעט מלח.
- מניחים את המגש על אש בינונית על הכיריים עד שהבצק מתחיל להתנפח ולהזהיב מלמטה.
- מעבירים את הפיצה לתנור החם וממשיכים לאפות עד שהיא מזהיבה גם מלמעלה.
- מוציאים את הפיצה מהתנור ומגישים מיד.
מתכון של Vgnbites
Leave a Reply