פנקייקים רכים ללא גלוטן שמתאימים לכולם!

פנקייקים רכים ללא גלוטן שמתאימים לכולם! 🥞
2/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

פנקייקים רכים ללא גלוטן שמתאימים לכולם! 🥞

זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 20 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1 כוס קמח תופח לפסח או קמח תפוחי אדמה (140 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 מיכל רוויון (250 מ"ל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב

פנקייק אמריקאי ללא גלוטן

מתכונים נוספים

פנקייק יוגורט נדיר ב-15 דקות
פנקייק בננה ושיבולת שועל מהיר – ארוחת בוקר בריאה וטעימה בדקות
קישואים ממולאים בגבינות וירקות: פצצת טעמים בריאה ומרשימה! 🤩🧀

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החומרים היבשים: בקערה, מערבבים את הקמח והמלח.
  2. ממיסים את החמאה: ממיסים את החמאה במיקרוגל ומצננים מעט. מעבירים כף מהחמאה המומסת למחבת.
  3. מכינים את הבלילה הרטובה: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם החמאה המומסת. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, הרוויון, תמצית הווניל והחלב ומערבבים היטב.
  4. משלבים את התערובות: יוצקים את הבלילה הרטובה לקערת הקמח ומערבבים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יתר על המידה).
  5. מנוחה: מכסים את הקערה ומניחים לבלילה לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  6. מטגנים את הפנקייקים:
    • מחממים את המחבת עם החמאה שנותרה על להבה בינונית-גבוהה.
    • יוצקים מצקת מהבלילה למחבת ליצירת פנקייק.
    • מטגנים כ-1-2 דקות, או עד שמופיעות בועות קטנות על פני הפנקייק.
    • הופכים את הפנקייק ומטגנים עוד כ-30 שניות עד להזהבה.
    • חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

מתכון של חנן טננבוים

Exit mobile version