פשטידה מהירה וקלה עם בצל וגבינות – מתכון קל

פשטידה מהירה וקלה עם בצל וגבינות - מוכנה ב-30 דקות!
3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

פשטידה מהירה וקלה עם בצל וגבינות – מוכנה ב-30 דקות!

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 25 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 5 בצלים גדולים, קצוצים
  • 5 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה או לבישול (1 מיכל)
  • ¾ כוס קמח תופח
  • 2½ כפות קורנפלור
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מפוררת
  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 3-4 גבעולי טימין (רק העלים)
  • 1½ כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • אופציה: 50 גרם מוצרלה לפיזור מעל

פשטידת בצל חלבית נדירה

מתכונים נוספים

פשטידת בצל וגבינות ממכרת ב-10 דקות
פשטידת בטטה ובצל משגעת מתכון מנצח
צלי כתף רך במיוחד ברוטב פטריות עשיר

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה קלה ומניחים בצד להתקרר.
  2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, השמנת, הקמח, הקורנפלור, הגבינות, הבזיליקום, אגוז המוסקט, הטימין, המלח והפלפל עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה ומערבבים היטב.
  4. משמנים היטב תבנית פיירקס ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה. ניתן לפזר מעל את המוצרלה הנוספת לפני האפייה.
  6. בודקים שהפשטידה מוכנה על ידי הכנסת קיסם למרכז – אם הוא יוצא יבש, הפשטידה מוכנה.
  7. מגישים לצד סלט ירקות רענן ונהנים!

מתכון של סתיו סעדון.

Exit mobile version