פשטידת בטטה מושחתת מתכון נהדר לשבועות

2.7/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

פשטידת בטטה ואפונה

מצרכים:

  • 200 גרם בצל, קצוץ
  • 200 גרם בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 200 גרם בטטה, מרוסקת לפירה
  • חצי כוס אפונה קפואה
  • כף אבקת בצל
  • כף דבש
  • כפית אגוז מוסקט טחון
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים
  • כף קמח תופח

מתכונים נוספים

פשטידת ברוקולי וגבינות עשירה – מושלמת לאירוח
פשטידת פטריות עם בצק עלים מתכון מעלף
מתכון לפשטידת תירס הכי טעימה בעולם ב-5 דקות

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עם קוביות הבטטה עד להזהבה והתרככות.
  2. מוסיפים את הבטטה המרוסקת, אבקת בצל, דבש, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד מספר דקות.
  3. מסירים מהאש ומצננים את התערובת כרבע שעה, עדיף במקרר.
  4. לאחר הקירור, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב עד שאין גושים.
  5. משמנים קלות סיר טפלון בקוטר 14 ס"מ ומחממים על הגז.
  6. יוצקים את התערובת לסיר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35-40 דקות, או עד שהפשטידה זהובה וקפיצית למגע.

הערות:

  • ניתן להחליף את האפונה הקפואה באפונה טרייה מבושלת.
  • ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.
  • הפשטידה נשמרת היטב במקרר עד 4 ימים.

מתכון של גקלין פדלון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *