פשטידת בטטה ואפונה
מצרכים:
- 200 גרם בצל, קצוץ
- 200 גרם בטטה, חתוכה לקוביות קטנות
- 200 גרם בטטה, מרוסקת לפירה
- חצי כוס אפונה קפואה
- כף אבקת בצל
- כף דבש
- כפית אגוז מוסקט טחון
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- 4 ביצים
- כף קמח תופח
פשטידת בטטה מושלמת והכי טעימה שתכינו לחג שבועות
מתכונים נוספים
פשטידת ברוקולי וגבינות עשירה – מושלמת לאירוח
פשטידת פטריות עם בצק עלים מתכון מעלף
מתכון לפשטידת תירס הכי טעימה בעולם ב-5 דקות
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עם קוביות הבטטה עד להזהבה והתרככות.
- מוסיפים את הבטטה המרוסקת, אבקת בצל, דבש, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד מספר דקות.
- מסירים מהאש ומצננים את התערובת כרבע שעה, עדיף במקרר.
- לאחר הקירור, מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב עד שאין גושים.
- משמנים קלות סיר טפלון בקוטר 14 ס"מ ומחממים על הגז.
- יוצקים את התערובת לסיר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35-40 דקות, או עד שהפשטידה זהובה וקפיצית למגע.
הערות:
- ניתן להחליף את האפונה הקפואה באפונה טרייה מבושלת.
- ניתן להגיש את הפשטידה חמה או קרה.
- הפשטידה נשמרת היטב במקרר עד 4 ימים.
מתכון של גקלין פדלון.
Leave a Reply