צלי כתף מדהים ברוטב פטריות ויין אדום

צלי כתף מדהים ברוטב פטריות ויין אדום
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של דניאלה מרימי

גלו את הסוד לצלי כתף הכי טעים שיש! עם מתכון זה תכינו צלי רך ועסיסי, שפשוט יימס לכם בפה.

מצרכים:

  • 2 קילו בשר צלי כתף מס’ 5 פרוס
  • 3 בצלים פרוסים
  • 2 סלסלות פטריות
  • (אפשר גם ערמונים בוואקום)
  • חצי בקבוק יין אדום יבש
  • כף וחצי פפריקה מתוקה
  • כף סוכר
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. צורבים את נתחי הבשר הפרוסים בשמן זית ומוציאים לצד.
  2. מטגנים את הבצל הפרוס עד לשקיפות ומוסיפים סוכר.
  3. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים יחד.
  4. מוסיפים את היין ומאפשרים לו להצטמצם כ-5 דקות.
  5. מסדרים את פרוסות הבשר בסיר.
  6. מפזרים מעל את התבלינים.
  7. מוסיפים 2-3 כוסות מים רותחים שיכסו את הבשר.
  8. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  9. חשוב: לבדוק כל 40 דקות שלא חסר מים, במידה וחסר יש להוסיף רבע כוס.

בתאבון!


מתכון זה לצלי כתף הוא פשוט להכנה ומבטיח תוצאה של בשר רך ונימוח עם רוטב פטריות ויין עשיר. מושלם לארוחת שבת חגיגית או לכל אירוע מיוחד!