צלי עוף בתנור עסיסי: מתכון קל וטעים ב-5 דקות עבודה

צלי עוף בתנור עסיסי: מתכון קל וטעים ב-5 דקות עבודה
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

מתכון לצלי עוף בתנור של סבתא

 

מה צריך בשביל צלי עוף בתנור?

  • 5 כרעיים עוף
  • 4 בצלים גדולים
  • 5 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות סוכר חום דמררה
  • פפריקה מתוקה

שלבי הכנה:

  1. ראשית, אני נוהג לנקות את העוף משומן ולאחר מכן משרה אותו במים כשלושים דקות.
  2. לאחר מכן, אני שוטף את העוף.
  3. על מנת להכין את הירקות, אני חותך את הבצלים לפרוסות עדינות וקוצץ את השום.
  4. אני מניח פרוסות הבצל בתבנית בשכבה אחידה.
  5. מתבל את העוף במלח, פלפל, פפריקה ושמן זית, ומעסה את התבלינים לתוך העור.
  6. את העוף אני מניח על הבצל כשהעור כלפי מטה ומוסיף את השום ובצלים נוספים מעל.
  7. מערבב סוכר חום, מלח, פלפל, פפריקה ושמן זית ומפזר מעל הבצלים.
  8. אני מכסה את התבנית בנייר כסף וצולה בתנור בחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.

המנה הזו מזכירה לי את הטעמים של הבית וההכנה הפשוטה שלה הופכת אותה לאידיאלית לארוחת סוף שבוע מיוחדת.
אם ניסיתם ואהבתם, שתפו את המתכון עם החברים והמשפחה שלכם!

בתאבון!

צלי עוף בתנור עסיסי: מתכון קל וטעים ב-5 דקות עבודה