זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 1 קילו בשר טחון
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל גדול
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כוס שמן
- 1 קופסת פטריות חתוכות
אופן הכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל המגורד, הכוסברה הקצוצה, המלח, אבקת מרק העוף, הפלפל השחור, הכורכום, הכמון והשמן.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ארוכות ודקות.
- יוצרים קציצות מהבשר ומלבישים אותן על קצה של מקל. מהדקים היטב את קצוות הקציצה לתפוח האדמה.
- במחבת גדולה, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים כוס וחצי מים, אבקת מרק עוף, כורכום ופלפל שחור. מערבבים היטב.
- מסדרים את הקציצות במחבת ומוסיפים את הפטריות.
- מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך, בערך 20 דקות. מנענעים את המחבת מדי פעם כדי שהקציצות לא יידבקו.
טיפים:
- ניתן להשתמש בכל סוג של בשר טחון שאוהבים.
- אפשר להוסיף לתערובת הבשר תבלינים נוספים לפי הטעם.
- מגישים את הקציצות חמות עם אורז או פירה.
מתכון של מזל חלפון אוזנה.
Leave a Reply