קינוח שוקולד וקוקוס ללא אפייה

קינוח שוקולד וקוקוס ללא אפייה
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קינוח שוקולד קוקוס בשכבות – קל ופשוט!

מתכון מאת: שירן אליהו הראל

קינוח שוקולד וקוקוס קרמי, עשיר וטעים, קל ומהיר להכנה ללא אפייה כלל! מושלם לאירוח ופינוק בכל עת.

מצרכים:

שכבה 1:

  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)
  • 2/3 חבילת שוקולד מריר (כ-65 גרם)

שכבה 2:

  • כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

שכבה 3:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

אופן הכנה:

שכבה ראשונה:

  1. פוררים את הביסקוויטים לפירורים קטנים (אך לא אבקה) ומעבירים לקערה.
  2. ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים על פירורי הביסקוויטים. מערבבים היטב עד לכיסוי מלא ואחיד של כל הפירורים בשוקולד.
  3. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתחתית התבנית ומשטחים בצורה אחידה.

שכבה שנייה:

  1. מערבבים בקערה בעזרת כף את הקוקוס עם השמנת עד לכיסוי מלא של הקוקוס ויוצקים מעל השכבה הראשונה.
  2. מכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.

שכבה שלישית:

  1. ממיסים במיקרוגל מספר שניות את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט ויוצקים מעל שכבת הקוקוס בצורה אחידה.
  2. מכניסים למקפיא למשך 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

הגשה:

לאחר שהעוגה קופאת, מחלצים אותה בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפיה. מניחים על משטח חיתוך וחותכים לריבועים או אצבעות לפי הגודל הרצוי.

שומרים עטוף בניילון נצמד או בקופסה אטומה במקפיא.

Exit mobile version