קציצות בקר ומנגולד ברוטב לימוני

קציצות בקר ומנגולד ברוטב לימוני
2.8/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

מתכון מאת אריאלה גולדמן

מתכון נפלא לקציצות בקר ומנגולד עשירות וטעימות, מושלם לארוחת צהריים או ערב. הרוטב הלימוני מוסיף טעם רענן וייחודי.

מצרכים:

לקציצות:

  • חצי קילו בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו / או אסאדו טחון
  • בצל קצוץ דק
  • 6 עלי מנגולד (להפריד גבעולים ועלים. לחלוט את העלים כדקה במים רותחים, לסנן, לקצוץ ולהוסיף למלית)
  • חופן עלי סלרי קצוצים דק
  • 1 ביצה L
  • 6 כפות פירורי לחם לבנים
  • חצי כפית קליפת לימון מגוררת דק
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה ראס אל חנות

לרוטב:

  • כף גדושה כורכום
  • 4 כפות שמן
  • בצל גדול פרוס דק
  • גבעולי מנגולד פרוסים דק
  • 5 שיני שום שלמות
  • 1-2 כוסות אפונה קפואה
  • כפית פלפל שחור
  • מלח
  • מיץ מלימון קטן
  • כוס ועוד קצת מים

אופן ההכנה:

  1. הכנת הקציצות: ערבבו את כל מרכיבי הקציצות בקערה.
  2. צרו קציצות עגולות, שטחו מעט בכף היד וטגנו במעט שמן עד הזהבה.
  3. הכנת הרוטב: בסיר סוטאז’ רחב ועמוק חממו שמן עם כורכום וטגנו עד הזהבה את הבצל וגבעולי המנגולד.
  4. הוסיפו את שיני השום והאפונה. תבלו בפלפל שחור ומלח.
  5. הוסיפו מיץ לימון ומים.
  6. הביאו לרתיחה, הנמיכו להבה ובשלו כ-15 דקות.
  7. הוסיפו את הקציצות לסיר, עטפו אותן ברוטב ובשלו 20 דקות.
  8. הגישו עם אורז לבן.