קציצות ירק
מצרכים:
- 3 גזרים
- 2 קישואים
- 1 בטטה
- 3 תפוחי אדמה
- 1 וחצי כוסות פירורי לחם (לבנים)
- 2 ביצים
- מלח (לפי טעם)
- פלפל שחור (לפי טעם)
- שמן לטיגון (כ-2 ס"מ גובה במחבת)
אופן הכנה:
- מכינים את הירקות: מגררים את כל הירקות בפומפייה דק דק. סוחטים את הירקות המגוררים היטב בידיים, להוצאת נוזלים עודפים.
- מערבבים את העיסה: מעבירים את הירקות הסחוטים לקערה. מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מחממים את השמן: יוצקים שמן למחבת בגובה של כ-2 סנטימטרים. מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. (מומלץ להשתמש במחבת טפלון/נון-סטיק).
- מטגנים את הקציצות: בעזרת כף, יוצרים קציצות מהעיסה ומניחים אותן בעדינות בשמן החם. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
- מוציאים ומגישים: מוציאים את הקציצות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי שמן. מגישים חם.
טיפ: אם העיסה רכה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
מתכון של איטל איטלי.
Leave a Reply