זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 10 דקות דרגת קושי: קל מאוד
מצרכים:
- 1 כוס מיונז
- 1/4 כוס מים קרים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שומשום
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה (לא חובה)
- 1/4 כוס גרעיני דלעת (לא חובה)
- 1/4 כוס זרעי פשתן (לא חובה)
- 1 כף קצח (לא חובה)
- 1 כף זעתר יבש (לא חובה)
מתכון לקרקר שומשום מלוח של קרין גורן – פודי
מתכונים נוספים
קרקרים מכוסמין ושיבולת שועל מתכון נדיר
עוגיות עבאדי מלוחות פשוט נדירות ב-5 דקות
כיסונים ממולאים בגבינות מלוחות מתכון מעלף
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים את המיונז והמים הקרים.
- מוסיפים את הקמח התופח והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את השומשום והגרעינים (אם משתמשים) ומערבבים עד לפיזור אחיד.
- על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
- בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים את הבצק לריבועים או לצורות אחרות לפי בחירתכם.
- מניחים את הקרקרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור החם במשך כ-10 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים.
- מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
מתכון של מלכה קליפה.
Leave a Reply