רוגלך כמו בקונדיטוריה – מתכון ביתי מושלם

רוגלך כמו בקונדיטוריה - מתכון ביתי מושלם
2/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

רוגלך כמו בקונדיטוריה – מתכון ביתי מושלם

זמן הכנה: כשעתיים (כולל התפחה) דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

לבצק:

  • 5 כוסות קמח לבן (מנופה)
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים (גודל L)
  • 1.5 כוסות מים
  • ¼ כפית מלח
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם, רכה וחתוכה לקוביות)

לממרח הקקאו:

  • 150 גרם מחמאה (מומסת ומצוננת מעט)
  • 4-5 כפות קקאו (גדושות)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף סוכר חום

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

לתערובת הברשה:

  • 1 חלמון
  • 1 כף מים
  • קורט מלח

רוגלך ממכר כמו בקונדיטוריה

מתכונים נוספים

רוגלך במילוי שוקולד מתכון נדיר
מוס טריקולד מתכון נדיר
מתכון לפאי לימון עשיר עם קצפת – קינוח חלומי

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק:

    • בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים קמח, סוכר ושמרים.
    • מוסיפים מים וביצים ולשים במהירות בינונית עד שהבצק מתחיל להתאסף.
    • מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.
    • מוסיפים את קוביות המחמאה בהדרגה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
    • מכסים ומתפיחים כשעה (בחורף, זמן ההתפחה יהיה ארוך יותר).
  2. מכינים את הסירופ:

    • מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שהסוכר נמס.
    • ממשיכים לבשל כ-5 דקות עד לקבלת סירופ סמיך ומצננים.
  3. מכינים את ממרח הקקאו:

    • מערבבים את כל חומרי הממרח עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים את הרוגלך:

    • מחלקים את הבצק לשניים.
    • מרדדים כל חלק למלבן ומורחים מחצית מכמות ממרח הקקאו.
    • מקפלים כל מלבן לשניים ומרדדים שוב למלבן צר.
    • חותכים למשולשים צרים.
    • מגלגלים כל משולש לרוגלך ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים:

    • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות.
  6. מכינים את תערובת ההברשה ומברישים:

    • טורפים יחד חלמון, מים ומלח.
    • מברישים את הרוגלך בתערובת ובסירופ.

מתכון של ליטל אשואל

Exit mobile version