רוזלך נוטלה כמו בלנדוור – מתכון קל ומהיר

רוזלך נוטלה כמו בלנדוור - מתכון קל ומהיר
3.8/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

רוזלך נוטלה כמו בלנדוור – מתכון קל ומהיר

זמן הכנה: כשעה וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • 1 חבילה נוטלה (350 גרם)
  • 1 שקית אבקת סוכר (לפיזור – לא חובה)

מתכונים נוספים

עוגיות בצק פריך מושלם עם 3 מילויים מפנקים
עוגיות שושנים פריכות וטעימות מתכון משגע
עוגיות תמרים קינמון עיראקיות מתכון נדיר – בעבע בתמר

אופן הכנה:

  1. לישת הבצק: ערבלו את הקמח, המים, השמרים ושמן הזית ביד או במיקסר כ-5 דקות. הוסיפו את המלח וערבלו עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. התפחה ראשונה: כסו את הקערה במגבת והניחו במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה).
  3. חלוקה לכדורים: הוציאו את האוויר מהבצק וחלקו אותו ל-4 כדורים שווים.
  4. התפחה שנייה: קמחו משטח עבודה והניחו עליו את הכדורים. כסו במגבת והניחו לתפוח כ-30 דקות נוספות.
  5. חימום התנור: בינתיים, חממו תנור ל-230 מעלות.
  6. רידוד ומילוי: קמחו שוב את משטח העבודה ורדדו כל כדור לעלה דק מאוד. ודאו שהבצק לא נדבק למשטח.
  7. מילוי וגילגול: מרחו שכבה נדיבה של נוטלה על כל עלה בצק וגלגלו לרולדה הדוקה. חתכו כל רולדה לחתיכות ברוחב כ-2 ס"מ.
  8. אפייה: הניחו את הרוזלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור ל-10 דקות, או עד שהם מזהיבים.
  9. הגשה: הוציאו את הרוזלך מהתנור ופזרו עליהם אבקת סוכר. הגישו חם וטרי.

מתכון של: מלי מאירוב

Exit mobile version