רייפעת – עוגיות מרוקאיות של סבתא

רייפעת - עוגיות מרוקאיות של סבתא
3.2/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

מתכון מסורתי של אורה ארגוב

המצרכים:

  • 3 וחצי כוסות קמח מנופה
  • שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם מחמאה/חמאה רכה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית גרידת תפוז
  • כף גדושה אניס
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. ללוש היטב את כל המצרכים במיקסר או ביד עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  2. לכדרר את הבצק לכדור, לכסות ולהניח בצד למנוחה של כחצי שעה.
  3. לחלק את הבצק ל-2 כדורים.
  4. לרדד כל כדור דק דק על גבי נייר אפייה.
  5. לחתוך את הבצק לריבועים בעזרת גלגלת.
  6. לדקור את הריבועים במזלג.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה.
  8. לתת לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.

טיפ: ניתן להכפיל כמויות.

על המתכון:

עוגיות רייפעת הן עוגיות מרוקאיות מסורתיות פריכות וטעימות עם ניחוח אניס עדין. הן מושלמות לאירוח לצד כוס תה או קפה, או סתם לנשנוש מתוק. המתכון פשוט וקל להכנה, ותמיד מצליח.

Exit mobile version