שום קונפי
מרכיבים:
- שפע שיני שום טריות, קלופות
- שמן זית
- גבעולי טימין טריים
- גבעולי מרווה טריים
- מלח גס
אופן ההכנה:
- מסדרים את שיני השום בסיר.
- מפזרים מעל השום בנדיבות מלח גס (כחצי כפית).
- מוסיפים את גבעולי הטימין והמרווה לסיר.
- יוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של שיני השום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, ואופים במשך שעה עד שעה ורבע.
- בתאבון!
טיפ: השום הקונפי המוכן מצוין למריחה על לחם, לתיבול פסטות, תבשילים ועוד. ניתן לשמור אותו בצנצנת אטומה במקרר למשך מספר שבועות.
מתכון של רחלי שכטר.
Leave a Reply