תפוחי אדמה בתנור – מתכון קל לתוספת מושלמת

3.5/5 - למתכון דירוג של 11 חובבי בישול

תפוחי אדמה בתנור – מתכון קל לתוספת מושלמת

זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 30-40 דקות דרגת קושי: קל

מתכון מהמם וקל ממש של תפוחי אדמה בתנור מופלאים ויפהפיים ורכים בטירוף! הכנה קלילה, תיבול מושלם, ומנה מהממת נוטפת עסיסיות ורכות ממכרות.

מצרכים:

  • 20 תפוחי אדמה בייבי (או 5 גדולים)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • גרידת לימון מחצי לימון

תפוחי אדמה בתנור – מתכון מושלם לסירות תפוח אדמה

מתכונים נוספים

לביבות תפוחי אדמה ובטטה פריכות וטעימות בקלי קלות
תפוחי אדמה בתנור מתכון נדיר
בורקס גבינה דיאטטי – מתכון קל ומפתיע עם דפי אורז

אופן ההכנה:

  1. בישול תפוחי האדמה:

    • מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך.
    • מסננים וחותכים את תפוחי האדמה: בייבי לחצי, גדולים לרבעים.
  2. אפייה ראשונית:

    • בתבנית עם נייר אפייה, שופכים 1/4 כוס שמן זית ומפזרים פלפל שחור גרוס.
    • מניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה כלפי מעלה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על המדף הראשון עד להזהבה מלמטה (כ-30-40 דקות).
  3. תיבול ואפייה נוספת:

    • בקערה, מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם שום כתוש, פטרוזיליה, מלח גס וגרידת לימון.
    • מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, שופכים עליהם את התערובת ומערבבים או מברישים היטב.
    • מחזירים לתנור ואופים עוד מספר דקות עד להשחמה קלה.

מתכון של מלי מאירוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *