אורז עם ירקות מוקפצים: מתכון קל ומהיר לכל המשפחה

2.3/5 - למתכון דירוג של 10 חובבי בישול

אורז עם ירקות מוקפצים

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 20 דקות סה"כ: 35 דקות

מרכיבים:

  • 1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
  • 2-3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבטטה, הגזר, תפוח האדמה, הסלרי והפלפל האדום.
  3. מטגנים את הירקות במשך כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהם מתרככים.
  4. מוסיפים את האורז המבושל, הכורכום והמלח. מערבבים היטב.
  5. מבשלים במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהכל חם.

הגשה:

מגישים חם. ניתן לקשט בעשבי תיבול טריים קצוצים.

טיפ:

  • ניתן להשתמש בכל סוג של ירקות שאוהבים.
  • אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם, כמו כמון, פפריקה או קארי.

מתכון של עינב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *