אורז פרסי עם פול ושמיר מתכון אותנטי וטעים

1/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

אורז פרסי עם פול ושמיר מתכון אותנטי וטעים

זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול: 1 שעה ו-35 דקות (כולל השריית האורז) דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

  • 3 כוסות אורז יסמין איכותי
  • 1 כף שמן (להרתחת המים)
  • 2 כפות מלח (להרתחת המים)
  • ¼ כוס שמן (לטגן את תפוחי האדמה)
  • ½ כפית כורכום
  • קורט מלח
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לעיגולים
  • 2 חבילות שמיר, קצוץ
  • 2 חבילות פול, מקולף
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כוס מים

מתכון לאורז טעים עם פול ושמיר

מתכונים נוספים

עוף עם אורז בתנור: ארוחה קלאסית וטעימה
איך להכין אורז טעים ומיוחד? אורז בסמטי ואטריות מושלם וקל להכנה
עוגיות כוסמין מלא עם טחינה מתכון ללא גלוטן

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז: שוטפים את האורז היטב במסננת עד שהמים יוצאים שקופים.

  2. מרתיחים את האורז:

    • בסיר גדול, מרתיחים מים עם כף שמן ו-2 כפות מלח.
    • מוסיפים את האורז ומבשלים כ-6 דקות.
    • מסננים את האורז ושוטפים במים קרים.
  3. מכינים את הסיר:

    • בסיר טפלון בלבד, מחממים ¼ כוס שמן.
    • מוציאים חצי מכמות השמן לקערה נפרדת.
    • מוסיפים לסיר את הכורכום וקורט מלח ומערבבים.
    • מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
  4. מוסיפים את האורז:

    • מערבבים את האורז המסונן עם השמיר הקצוץ, הפול והכמון.
    • מוסיפים את התערובת לסיר ומסדרים אותה בצורת גבעה.
  5. מאדים את האורז:

    • מכסים את הסיר במגבת נקייה ומעליה מכסה.
    • מבשלים על אש נמוכה עד שעולים אדים (מספר דקות).
  6. מוסיפים את השמן והמים:

    • מערבבים את השמן שהוצאנו מהסיר עם ¼ כוס מים רותחים וקורט מלח.
    • יוצקים את התערובת על האורז.
  7. מבשלים ומגישים:

    • מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך שעה ועשר דקות.
    • מכבים את האש ומניחים לסיר להתקרר על השיש כ-10 דקות.
    • הופכים את הסיר על צלחת הגשה ומגישים.

מתכון של דליה סיני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *