אושפלאו בוכרי מושלם: ארוחה שלמה בסיר אחד

2.7/5 - למתכון דירוג של 9 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: שעה וחצי דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 1/2 קילו בשר מס' 2 (חתוך לקוביות בינוניות)
  • 8 גזרים (חתוכים דק לגפרורים)
  • 1 בצל (חתוך לקוביות)
  • 3 כוסות אורז עגול
  • 1/2 ראש שום
  • 4 כפות שמן
  • 2-3 כוסות מים
  • 1.5 כפות מלח (1/2 כף לבישול הבשר, 1 כף לאורז)
  • 1 כף פלפל שחור (1/2 כפית לבישול הבשר, 1/2 כפית לאורז)
  • 2 כפות כמון (1 כף לטיגון עם הבשר, 1 כף לאורז)

אופן ההכנה:

  1. טיגון הבשר והבצל: חממו את השמן בסיר גדול על אש גבוהה. טגנו את הבצל והבשר יחד במשך כ-10 דקות, עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  2. תבלינים ותחילת בישול: הוסיפו חצי מכמות המלח, הפלפל השחור והכמון. ערבבו היטב, כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה במשך שעה.
  3. הוספת הגזר: לאחר שעה, הוסיפו את הגזר לסיר, פזרו אותו מעל הבשר.
  4. הוספת האורז ותיבול: הוסיפו את האורז מעל הגזר, שטחו אותו באופן אחיד. הוסיפו את יתרת המלח, הפלפל השחור והכמון.
  5. הוספת המים: הוסיפו מים לסיר עד לכיסוי האורז.
  6. כיסוי ובישול האורז: כסו את הסיר היטב עם נייר אפייה ובשלו במשך 15 דקות.
  7. אידוי: לאחר 15 דקות, הזיזו בעדינות את דפנות האורז כדי לאפשר לאדים לבשל אותו מלמעלה. צרו כמה חורים במרכז האורז.
  8. המשך בישול: כסו שוב את הסיר ובשלו במשך 15 דקות נוספות, עד שהאורז רך וסופג את כל הנוזלים.

הגשה: הגישו את האושפלאו חם ובתאבון!

מתכון של טלי דוידוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *