איך מכינים רוטב טריאקי ביתי

איך מכינים רוטב טריאקי
1.9/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

רוטב טריאקי ביתי

רוטב טריאקי פשוט ונהדר זה מצוין לעוף, דגים או בשר. הוא יוסיף טעם יפני למנות אטריות מוקפצות או אורז, וניתן להשתמש בו גם כמטבל לכיסונים .

זמן הכנה: 5 דקות זמן בישול: 6 דקות זמן כולל: 11 דקות מנות: 12 כמות: 2 כוסות

לעולם לא תשתמשו שוב ברוטב טריאקי קנוי לאחר שתכינו את רוטב הטריאקי הביתי הזה, שהוא טעים להפליא, עשיר ומתוק. תיהנו מגלייז מהיר וטעים, מרינדה או מטבל העשוי ממרכיבים שיש לכם במזווה כמו רוטב סויה וסוכר חום. בנוסף, למדו על המרכיבים הדרושים לרוטב טריאקי אותנטי, איך להכין אותו וכיצד לאחסן אותו.

מה זה טריאקי?

טריאקי מתייחס לסגנון של המטבח היפני הכולל בישול חלבונים וירקות ברוטב סמיך, מתוק ומלוח. המילה מתורגמת באופן חופשי ל"צלי מבריק" והיא שם נרדף לטעם עז וחמצמץ שאוהבים בכל העולם.

ניתן להשתמש ברוטב טריאקי כמרינדה, כרוטב לצלייה או כמטבל. זהו כלי רב תכליתי במטבח, המשדרג מנות מוקפצות, סטייקים ומנות פירות ים. קל להכין אותו עם כמה מרכיבים בלבד מהמזווה והוא ארוז באגרוף טעים ועוצמתי.

מרכיבי רוטב טריאקי

רוטב טריאקי יפני אותנטי משלב רוטב סויה, מירין, סוכר וסקה כדי ליצור טעם חד ייחודי, כאשר גרסאות מערביות משלבות דבש, שום וג'ינג'ר לתוספת טעם.

לעיתים קרובות מוסיפים קורנפלור לרוטב טריאקי כחומר מסמיך. צרו תערובת עם קורנפלור ונוזל קר לפני שילובו בתערובת.

איך להכין רוטב טריאקי

הכנת רוטב הטריאקי הביתי שלנו לא יכולה להיות קלה יותר. פשוט שלבו רוטב סויה, סוכר חום, דבש, תבלינים, קורנפלור ומים על אש בינונית תוך כדי ערבוב. מבשלים את הרוטב במשך חמש עד שבע דקות או עד שהוא מסמיך.

הסר את הרוטב מהאש ותן לו זמן להתקרר. זה כל כך פשוט – רוטב טריאקי טעים להפליא מוכן לזיגוג, מרינדה או הקפצה תוך זמן קצר עם מתכון קל זה.

כיצד לאחסן רוטב טריאקי תוצרת בית

רוטב טריאקי תוצרת בית יכול להחזיק מעמד עד שבוע במקרר, אך שימו לב למרכיבים נוספים כמו בצל או עשבי תיבול שיכולים לקצר את חיי המדף שלו. שמור שאריות רוטב בכלי אטום לתוצאות הטובות ביותר.

מתכון

מצרכים:

  • 1 כוס מים
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 5 כפיות סוכר חום דחוס
  • 1 כף דבש, או יותר לפי הטעם
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון
  • ¼ כפית אבקת שום
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כוס מים קרים

הוראות הכנה:

  1. הכינו את כל המרכיבים.
  2. שימו 1 כוס מים, רוטב סויה, סוכר חום, דבש, ג'ינג'ר ואבקת שום בסיר קטן על אש בינונית. מבשלים עד שהתערובת כמעט חמה, כדקה.
  3. מערבבים קורנפלור ו-¼ כוס מים קרים יחד בכוס; מערבבים עד להמסה. מוסיפים לסיר.
  4. מבשלים ומערבבים את הרוטב עד שהוא מסמיך, 5 עד 7 דקות.
  5. תהנו.

מתכונים נוספים:

עוף ברוטב חמוץ מתוק מתכון מטורף כמו במסעדה

כרובית מטוגנת ברוטב לימון ושום מתכון פשוט וטעים

פסטה ברוטב פסטו פטריות ירוק וטעים

Exit mobile version