אסאדו מרוקאי אותנטי שיחזיר אתכם לילדות

אסאדו בנוסח מרוקאי
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

תבשיל אסאדו בנוסח מרוקאי – המתכון של נועה טורגמן

מצרכים:

  • 2 קילו אסאדו (אפשר להכין גם עם צלי כתף או בשר ראש)
  • כפית זרעי כוסברה
  • 3 עלי דפנה בינוניים

לרוטב:

  • חצי כוס שמן
  • 5 שיני שום
  • 7 פלפלים יבשים חריפים
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כף כורכום
  • חצי כף מלח
  • כף כמון טחון
  • כף מרק עוף
  • 2 גמבות פרוסות
  • 3 כוסות מים
  • 6 פלפל שושקה בינוניים
  • 2 כוסות חומוס
  • כוסברה קצוצה
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לתוך סיר עם מים חמים את נתחי הבשר, זרעי כוסברה ועלי הדפנה ומבשלים לפחות שעתיים עד שהבשר נהיה רך.
  2. לרוטב: בסיר שטוח שמים את השמן והפלפל שאטה, מטגנים מעט כדי לפתוח טעמים.
  3. מוסיפים את יתר התבלינים ופותחים גם אותם על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הגמבה, הפלפל שושקה והחומוס.
  5. מוסיפים מים חמים (מומלץ להשתמש במים מהבישול של הבשר) ומבשלים לפחות 40 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
  6. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר, כוסברה והרסק לעוד כשעה.
  7. לבדוק שהבשר רך.
Exit mobile version