תבשיל אסאדו בנוסח מרוקאי – המתכון של נועה טורגמן
מצרכים:
- 2 קילו אסאדו (אפשר להכין גם עם צלי כתף או בשר ראש)
- כפית זרעי כוסברה
- 3 עלי דפנה בינוניים
לרוטב:
- חצי כוס שמן
- 5 שיני שום
- 7 פלפלים יבשים חריפים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- חצי כף כורכום
- חצי כף מלח
- כף כמון טחון
- כף מרק עוף
- 2 גמבות פרוסות
- 3 כוסות מים
- 6 פלפל שושקה בינוניים
- 2 כוסות חומוס
- כוסברה קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- מכניסים לתוך סיר עם מים חמים את נתחי הבשר, זרעי כוסברה ועלי הדפנה ומבשלים לפחות שעתיים עד שהבשר נהיה רך.
- לרוטב: בסיר שטוח שמים את השמן והפלפל שאטה, מטגנים מעט כדי לפתוח טעמים.
- מוסיפים את יתר התבלינים ופותחים גם אותם על אש נמוכה.
- מוסיפים את הגמבה, הפלפל שושקה והחומוס.
- מוסיפים מים חמים (מומלץ להשתמש במים מהבישול של הבשר) ומבשלים לפחות 40 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
- לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר, כוסברה והרסק לעוד כשעה.
- לבדוק שהבשר רך.
Leave a Reply