מתכון של עליזה
אצבעות קוקוס פריכות ומתוקות בסירופ, קינוח מושלם ומהיר הכנה.
מצרכים:
לבצק:
- חצי קילו קמח
- שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה או מחמאה
- חצי כוס שמן
- ביצה
- רבע כוס מים
- רבע כוס סוכר
לסירופ:
- כוס סוכר
- כוס מים
- מעט מיץ לימון
להגשה:
- צלחת עם קוקוס
אופן ההכנה:
- ללוש את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד.
- לתת לבצק מנוחה קצרה של כרבע שעה.
- ליצור סהרונים או אצבעות מהבצק.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה, כ-25 דקות.
הכנת הסירופ:
- לבשל בסיר קטן כוס מים, כוס סוכר וקצת מיץ לימון עד להסמכה.
הגשה:
- לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור, לטבול אותן בסירופ.
- מיד לאחר הטבילה בסירופ, לגלגל אותן בקוקוס.
בתאבון!
Leave a Reply