ארוחה שלמה בשניצל אחד – שניצל במילוי פירה

ארוחה שלמה בשניצל אחד - שניצל במילוי פירה
4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

שניצל במילוי פירה – מתכון מפתיע וקל להכנה

מצרכים:

לפירה:

  • 7 תפוחי אדמה (בגודל בינוני)
  • שמן זית (מעט)
  • 1 כף מרק עוף (שטוחה – לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לשניצל:

  • ½ קילו חזה עוף (לשניצל)
  • פירורי לחם (לציפוי)
  • קמח (לציפוי)
  • 1 ביצה (טרופה)
  • מלח

מתכונים נוספים

שניצלים זהובים ופריכים ב-15 דקות
מתכון לשניצל דג קריספי כמו במסעדה
שניצל נדיר כמו בצהרון של הילדים

אופן הכנה:

הכנת הפירה:

  1. נבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך. לאחר מכן נמעך אותם לעיסה אחידה ונתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  2. נוסיף לפירה מעט שמן זית ואבקת מרק עוף (לא חובה).
  3. למעוניינים בפירה חלק וקרמי במיוחד, ניתן להעביר אותו דרך מסננת דקה.

הכנת השניצל:

  1. ניקח את נתחי חזה העוף ונדפוק אותם בעדינות עם פטיש שניצלים, כאשר הם מונחים בין שני ניירות אפייה, עד לקבלת שניצלים דקים.
  2. נמרח שכבת פירה על אחד מהשניצלים הדקים ונכסה בשניצל דק נוסף, כמו סנדוויץ'.
  3. נטבול את השניצל הממולא בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה שבה הוספנו מעט מלח, ולבסוף בפירורי לחם.
  4. נטגן את השניצל בשמן עמוק וחם עד להזהבה יפה ושווה מכל הצדדים.

זמן הכנה: 30 דקות דרגת קושי: בינוני

מתכון של מרי קוגן

Exit mobile version