ארוחת ערב מושלמת: עוף בתנור עם ירקות שורש ותפוחי אדמה

3.9/5 - למתכון דירוג של 20 חובבי בישול

ארוחת ערב מושלמת: עוף בתנור עם ירקות שורש ותפוחי אדמה

זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 75 דקות דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 4 כרעי עוף (חצויות)
  • 10 שיני שום (טריות שלמות ומקולפות)
  • 2 בטטות (מקולפות וחתוכות גס)
  • 2 מקלות כרישה (חצויים לאורך ופרוסים לחתיכות באורך של 4 ס"מ)
  • 1 חבילה פטריות פורטבלו חצויות (400 גרם, אפשר גם שמפיניון)
  • 1 בקבוק רוטב צ'ילי מתוק אסם (קטן (345 גרם))
  • ½ בקבוק רוטב טריאקי אסם (קטן (345 גרם))
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס מים
  • 1 צרור כוסברה טרייה
  • עלי תימין (טריים, לפי הטעם)

עוף בתנור עם ירקות שורש ושזיפים

מתכונים נוספים

סוד העוף הצלוי המושלם: מתכון לכרעיים עם תפוחי אדמה בתנור
עוף שלם בתנור: פריכות עסיסית וטעם שמימי
סלט טורקי מרענן – מוכן ב-5 דקות!

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מפזרים בתבנית את הבטטות, גבעולי הכוסברה, הפטריות, השום והכרישה.
  4. מניחים את כרעי העוף מעל הירקות.
  5. בקערה, מערבבים היטב את רוטב הטריאקי, רוטב הצ'ילי, שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומים.
  6. יוצקים את הרוטב על העוף והירקות.
  7. מכסים את התבנית היטב בנייר אפייה רטוב ומעליו נייר אלומיניום. מהדקים היטב את השוליים.
  8. אופים כשעה.
  9. מסירים את ניירות האפייה והאלומיניום.
  10. מעלים את חום התנור למקסימום ואופים עוד כרבע שעה להשחמה.
  11. מפזרים עלי תימין טריים ומגישים.

מתכון של שרה יוסף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *