ארוחת ערב מושלמת: עוף בתנור עם ירקות שורש ותפוחי אדמה
זמן הכנה: 15 דקות זמן בישול: 75 דקות דרגת קושי: קל
מצרכים:
- 4 כרעי עוף (חצויות)
- 10 שיני שום (טריות שלמות ומקולפות)
- 2 בטטות (מקולפות וחתוכות גס)
- 2 מקלות כרישה (חצויים לאורך ופרוסים לחתיכות באורך של 4 ס"מ)
- 1 חבילה פטריות פורטבלו חצויות (400 גרם, אפשר גם שמפיניון)
- 1 בקבוק רוטב צ'ילי מתוק אסם (קטן (345 גרם))
- ½ בקבוק רוטב טריאקי אסם (קטן (345 גרם))
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כוס שמן זית
- ½ כוס מים
- 1 צרור כוסברה טרייה
- עלי תימין (טריים, לפי הטעם)
עוף בתנור עם ירקות שורש ושזיפים
מתכונים נוספים
סוד העוף הצלוי המושלם: מתכון לכרעיים עם תפוחי אדמה בתנור
עוף שלם בתנור: פריכות עסיסית וטעם שמימי
סלט טורקי מרענן – מוכן ב-5 דקות!
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים בתבנית את הבטטות, גבעולי הכוסברה, הפטריות, השום והכרישה.
- מניחים את כרעי העוף מעל הירקות.
- בקערה, מערבבים היטב את רוטב הטריאקי, רוטב הצ'ילי, שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומים.
- יוצקים את הרוטב על העוף והירקות.
- מכסים את התבנית היטב בנייר אפייה רטוב ומעליו נייר אלומיניום. מהדקים היטב את השוליים.
- אופים כשעה.
- מסירים את ניירות האפייה והאלומיניום.
- מעלים את חום התנור למקסימום ואופים עוד כרבע שעה להשחמה.
- מפזרים עלי תימין טריים ומגישים.
מתכון של שרה יוסף
Leave a Reply