בגט ביתי כמו במאפייה

בגט ביתי כמו במאפייה
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של אריאלה גולדמן

הבצק הזה הוא פשוט אליפות! המתכון הזה ייתן לכם בגטים רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ, בדיוק כמו במאפייה!

מצרכים:

  • 1 ק”ג קמח לחם / קמח לבן רגיל / קמח רב תכליתי
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים (עם אפשרות להוסיף עוד כוס בהדרגה)
  • חצי כוס שמן
  • כף מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערת המיקסר, חוץ מהמלח.
  2. לשים במהירות נמוכה מאוד. כאשר המרכיבים מעורבבים היטב ומתחיל להתהוות בצק, מוסיפים את המלח.
  3. ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-15 דקות עד שהבצק רך, גמיש ואלסטי (זמן הלישה חשוב!). יוצרים כדור ומלטפים את פניו במעט שמן.
  4. שמים את הבצק בכלי ומכסים במגבת. משאירים כ-45 דקות בטמפרטורת החדר, כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
  5. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. יוצרים כדורים.
  6. מרדדים כל כדור ואז מגלגלים לרולדה. צובטים את הקצוות לקבלת צורת בגט. מתפיחים כחצי שעה.
  7. בעזרת סכין חדה ודקה או סכין יפנית יוצרים חריצים אלכסוניים לאורכו של כל בגט.
  8. מחממים תנור ל-240 מעלות חום גבוה תוכנית אפייה רגילה. אופים 25-20 דקות עד שהבגטים זהובים והמעטפת קריספית. חשוב: כדי לקבל בגטים רכים מבפנים וקריספיים במעטפת, מתיזים עליהם פעמיים מים במהלך האפייה.

הערות:

  • המתכון מתאים ל-8 כיכרות בגט.
  • זמן האפייה הוא 20-25 דקות.
  • חשוב לחמם את התנור מראש ל-240 מעלות.
  • ניתן להשתמש בכוס מידה אוניברסלית.
Exit mobile version