מתכון של אריאלה גולדמן
הבצק הזה הוא פשוט אליפות! המתכון הזה ייתן לכם בגטים רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ, בדיוק כמו במאפייה!
מצרכים:
- 1 ק”ג קמח לחם / קמח לבן רגיל / קמח רב תכליתי
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים פושרים (עם אפשרות להוסיף עוד כוס בהדרגה)
- חצי כוס שמן
- כף מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערת המיקסר, חוץ מהמלח.
- לשים במהירות נמוכה מאוד. כאשר המרכיבים מעורבבים היטב ומתחיל להתהוות בצק, מוסיפים את המלח.
- ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-15 דקות עד שהבצק רך, גמיש ואלסטי (זמן הלישה חשוב!). יוצרים כדור ומלטפים את פניו במעט שמן.
- שמים את הבצק בכלי ומכסים במגבת. משאירים כ-45 דקות בטמפרטורת החדר, כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. יוצרים כדורים.
- מרדדים כל כדור ואז מגלגלים לרולדה. צובטים את הקצוות לקבלת צורת בגט. מתפיחים כחצי שעה.
- בעזרת סכין חדה ודקה או סכין יפנית יוצרים חריצים אלכסוניים לאורכו של כל בגט.
- מחממים תנור ל-240 מעלות חום גבוה תוכנית אפייה רגילה. אופים 25-20 דקות עד שהבגטים זהובים והמעטפת קריספית. חשוב: כדי לקבל בגטים רכים מבפנים וקריספיים במעטפת, מתיזים עליהם פעמיים מים במהלך האפייה.
הערות:
- המתכון מתאים ל-8 כיכרות בגט.
- זמן האפייה הוא 20-25 דקות.
- חשוב לחמם את התנור מראש ל-240 מעלות.
- ניתן להשתמש בכוס מידה אוניברסלית.
Leave a Reply