לחצו כאן למתכון הבורקס המיוחד לפסח שכולם ידברו עליו!
בורקס מצות חלומי במילוי שלושה סוגי גבינה – מתכון כשר ומושלם לחג
שלום לכולם! אני כל כך נרגש לשתף אתכם במתכון הבורקס המדהים הזה, במיוחד לפסח. אחרי הרבה ניסיונות, הגעתי לשילוב טעמים ומרקמים פשוט מושלם. הבורקס הזה רך מבפנים, קריספי מבחוץ והמילוי העשיר של שלושת הגבינות פשוט חגיגה בפה. הוא כל כך קל להכנה, שאפילו לא תאמינו שהוא כשר לפסח! המתכון הזה הוא באדיבותה של דורית אלישע, והוא באמת נדיר בטעמו ובפשטותו. תכינו אותו ותראו איך הוא הופך להיות כוכב שולחן החג שלכם.
מאת: דורית אלישע
מצרכים
- 5 מצות
- 1-2 ביצים (תלוי בגודל)
- 2 כפות גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 3 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה
- השרו את המצות תחת זרם מים קרים למספר שניות.
- עטפו את המצות במגבת מטבח לחה והניחו להן לנוח למשך חצי שעה לפחות, עד שהן מתרככות ונעשות גמישות.
- בזמן שהמצות מתרככות, הכינו את המילוי: בקערה, ערבבו יחד את הגבינה הלבנה, הגבינה הבולגרית המפוררת והגבינה הצהובה המגורדת. תבלו במעט מלח ופלפל לפי הטעם.
- לאחר שהמצות התרככו, חצו כל מצה לשניים.
- הניחו כף גדושה מהמילוי על כל חצי מצה וגלגלו לצורת בורקס.
- טרפו את הביצה (או הביצים) בקערה עם קורט מלח ופלפל.
- טבלו כל בורקס מגולגל בביצה הטרופה כך שיצופה מכל הצדדים.
- חממו את השמן במחבת על אש בינונית.
- טגנו את הבורקסים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יפה.
- הגישו חם ותיהנו מכל ביס!
Leave a Reply