בזליקו קינוח סולת טורקי נוסטלגי וקל להכנה (אירמיק חלבה)

3.8/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן קירור: שעתיים דרגת קושי: קל

מצרכים:

  • 6 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות סולת
  • 10 טיפות מי זהר (או מי ורדים)
  • צבע מאכל (אופציונלי)

מתכונים נוספים

מתכון שטרודל תפוחים מושלם: קינוח חם וטעים לכל אירוע
עוגת פתי בר קרה עם שוקולד – קינוח מהיר ללא אפייה
עוגת סולת וקוקוס פשוט מושלמת וכלכך עסיסית

אופן הכנה:

  1. שלב הבישול: בסיר בינוני, ערבבו את המים, הסוכר והסולת. הביאו לרתיחה על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע היווצרות גושים.
  2. שלב ההסמכה: הנמיכו את האש ובשלו במשך כ-10 דקות נוספות, או עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה להיפרד מדפנות הסיר. חשוב לערבב לעתים קרובות כדי שהסולת לא תידבק לתחתית הסיר.
  3. שלב הטעם והצבע: הסירו מהאש וערבבו פנימה את מי הזהר (או מי הורדים). אם רוצים, חלקו את התערובת לכמה קערות והוסיפו לכל קערה צבע מאכל שונה.
  4. שלב הקירור וההגשה: העבירו את התערובת לכלי הגשה או לכוסות אישיות. קררו במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.

טיפים:

  • ניתן להגיש את הבזליקו עם תוספות כמו פיסטוקים קצוצים, קוקוס, פירות יער או גלידה.
  • כדי להימנע מגושים, ערבבו את הסולת עם מעט מים קרים לפני הוספתה לסיר.
  • אם הבזליקו סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים.

מתכון של אתי עג'מי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *