בייגלה ירושלמי ביתי
זמן הכנה: 20 דקות + שעת התפחה זמן אפייה: 15 דקות
מצרכים לבצק:
- ½ קילו קמח (מנופה)
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כף מלח
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 1 ½ כוסות מים פושרים
לציפוי:
- שומשום / קצח / זעתר
- מים
- מלח גס
- שמן זית (לא חובה)
בייגלה ירושלמי – חן במטבח
מתכונים נוספים
בייגלה ירושלמי המתכון הכי קל והכי טעים
מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר
לחמניות ממולאות מטבוחה וטונה מתכון מעלף
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים והמלח.
- מוסיפים את הסילאן, שמן הזית והמים ולשים במשך 7-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט. ניתן ללוש ידנית או במיקסר.
- משמנים קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
- מרטיבים מעט את הידיים ומרדדים כל חלק לעלה דק. מגלגלים לצורת רצועה ארוכה וסוגרים לצורת אליפסה.
- מכינים שתי תבניות מלבניות: אחת עם מים ואחת עם תערובת השומשום, קצח או זעתר.
- טובלים כל בייגלה במים למשך מספר שניות, עד שהוא צף מעט, ומעבירים לתבנית עם הציפוי. מפזרים מעל מלח גס.
- אופים את הבייגלה במשך כ-15 דקות, או עד שהם מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית (לא חובה). מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.
הגשה: מגישים חם או קר, עם מעט שמן זית וזעתר או כל תיבול אחר שאוהבים.
מתכון של ליל בן דוד בדש.
Leave a Reply