בייגלה ירושלמי אוורירי וממכר כמו במאפייה

2.7/5 - למתכון דירוג של 19 חובבי בישול

בייגלה ירושלמי ביתי

זמן הכנה: 20 דקות + שעת התפחה זמן אפייה: 15 דקות

מצרכים לבצק:

  • ½ קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כף מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ½ כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • שומשום / קצח / זעתר
  • מים
  • מלח גס
  • שמן זית (לא חובה)

מתכונים נוספים

בייגלה ירושלמי המתכון הכי קל והכי טעים
מאפה גבינה מהיר מהיר: טעים, קל, ממכר
לחמניות ממולאות מטבוחה וטונה מתכון מעלף

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים והמלח.
  2. מוסיפים את הסילאן, שמן הזית והמים ולשים במשך 7-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט. ניתן ללוש ידנית או במיקסר.
  3. משמנים קערה נקייה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
  6. מרטיבים מעט את הידיים ומרדדים כל חלק לעלה דק. מגלגלים לצורת רצועה ארוכה וסוגרים לצורת אליפסה.
  7. מכינים שתי תבניות מלבניות: אחת עם מים ואחת עם תערובת השומשום, קצח או זעתר.
  8. טובלים כל בייגלה במים למשך מספר שניות, עד שהוא צף מעט, ומעבירים לתבנית עם הציפוי. מפזרים מעל מלח גס.
  9. אופים את הבייגלה במשך כ-15 דקות, או עד שהם מזהיבים.
  10. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית (לא חובה). מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.

הגשה: מגישים חם או קר, עם מעט שמן זית וזעתר או כל תיבול אחר שאוהבים.

מתכון של ליל בן דוד בדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *