בייגלה ירושלמי במילוי גבינות – מתכון ביתי מושלם
זמן הכנה: שעה וחצי זמן אפייה: 15-20 דקות דרגת קושי: בינוני
בייגלה ירושלמי מהטובים שתאכלו, במעטה חיצוני קריספי וזהוב עם שומשום אהוב ומצד שני רכים ואווריריים מבפנים עם מילוי גבינות מושחתות שנמסות בפה, שמים לאפייה לקבלת מאפה מדהים עם ריח עז מסחרר, ביס אחד והחושים שלכם יטשטשו.
מצרכים:
לבצק:
- 500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 4 כפות שמן זית
- כוס ושליש מים פושרים (320 מ"ל) בהדרגה
- כפית מלח
למילוי גבינה:
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 150 גרם גבינה מלוחה (בולגרית/פטה)
- 150 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
לציפוי:
- 1 חלמון
- שומשום
מתכון קל להכנת בייגל ירושמלי מלא בגבינות!
מתכונים נוספים
בייגלה ירושלמי אוורירי וממכר כמו במאפייה
בייגלה ירושלמי המתכון הכי קל והכי טעים
וופל בלגי מלוח ללא גלוטן – ארוחת ערב קלה וטעימה
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים שמן וכוס מים ולשים כדקה.
- מוסיפים את שאר המים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך, חלק ומעט דביק.
- לשים כ-8 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
-
הכנת המילוי:
- מערבבים בקערה את כל הגבינות למעט המוצרלה.
-
עיצוב הבייגלה:
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומניחים על נייר אפייה ל-10 דקות, מכוסים.
- מרדדים כל כדור לעלה דק, ממלאים בתערובת הגבינות ומפזרים מוצרלה.
- מקפלים את צד ימין ושמאל של הבצק מעל המילוי, מהדקים את הסגירה והקצוות.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה, ומשאירים מרווחים.
-
ציפוי ואפייה:
- מברישים כל בייגלה במים ומפזרים שומשום בנדיבות.
- מכסים ומתפיחים 20 דקות.
- מחממים תנור ל-240 מעלות ואופים 15-20 דקות עד להשחמה.
מתכון של הדר שפירא
Leave a Reply