בייגלה ירושלמי המתכון הכי קל והכי טעים

4.4/5 - למתכון דירוג של 7 חובבי בישול

בייגלה ביתי רך וטעים

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 אבקת אפייה (לא חובה)
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שבבי בצל יבש (לא חובה)
  • 1 כף אורגנו יבש (לא חובה)
  • לקישוט:
    • צלחת עם מים, ½ כפית מלח ו- ½ כפית סוכר
    • צלחת עם שומשום או קצח

מתכונים נוספים

עוגת גבינה שמנת חמוצה המתכון הכי מוצלח לשבועות
סלט בוראטה מטורף לשבועות
פשטידת בטטה מושחתת מתכון נהדר לשבועות

אופן ההכנה:

  1. הפעלת השמרים: בקערה קטנה, ערבבו כוס מים פושרים מהברז עם סוכר ושמרים. הניחו בצד לרבע שעה עד שנוצר קצף.
  2. לישת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה (אם משתמשים), שמן ומלח. הוסיפו את תערובת השמרים ושתי כוסות מים פושרים. לושו היטב עד לקבלת בצק רך ונעים.
  3. התפחה ראשונה: כסו את הקערה במגבת והניחו לבצק לתפוח במשך חצי שעה.
  4. לישה והתפחה שנייה: לושו את הבצק שוב קלות וכסו להתפחה נוספת של חצי שעה.
  5. חלוקה לכדורים: חלקו את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (במתכון המקורי חולק ל-12 כדורים).
  6. עיצוב הבייגלה: קמחו קלות משטח עבודה, גלגלו כל כדור לרצועה ארוכה וצרו צורת בייגלה. הניחו את הבייגלה על משטח מקומח והניחו להם לתפוח במשך 10 דקות נוספות.
  7. טבילה: טבלו כל בייגלה בצלחת עם המים (מלח וסוכר) ולאחר מכן בצלחת עם השומשום או הקצח.
  8. אפייה: הניחו את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-20-25 דקות, עד שהם מזהיבים.
  9. הגשה: הניחו לבייגלה להתקרר מעט והגישו.

טיפים:

  • ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול שונים כמו זעתר, רוזמרין או שום גבישי.
  • אפשר לשמור את הבייגלה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!

מתכון של שרה יוסף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *