קרדיט צילום של רינת שושן
הבייגלה הכי טעים שאכלתי אי פעם – קריספי מבחוץ ורך מבפנים!
מצרכים:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 2 וחצי כוסות מים פושרים
- חצי כוס שמן
- כף מלח
- 2 כפות סודה לשתייה
- 2 כפות סילאן
- ביצה טרופה
- שומשום
- מלח גס
- זעתר (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- ללוש את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות.
- להניח את הבצק לתפוח במשך 40 דקות.
- ליצור צורת בייגלה (יש סרטונים ביוטיוב שמדגימים).
- להרתיח סיר עם מים, סודה לשתייה וסילאן.
- לטבול כל בייגלה במים הרותחים למשך 40 שניות.
- להניח את הבייגלה על תבנית עם נייר אפייה.
- למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום, מלח גס וזעתר.
- לאפות בחום של 200 מעלות במשך חצי שעה עד להזהבה.
הערות:
מתכון פשוט לבייגלה רומני ביתי, טעים ופריך. מושלם לאירוח או סתם לנשנוש!
Leave a Reply