בייגלה רומני ביתי וטעים

בייגלה רומני מתכון
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קרדיט צילום של רינת שושן

הבייגלה הכי טעים שאכלתי אי פעם – קריספי מבחוץ ורך מבפנים!

מצרכים:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים
  • חצי כוס שמן
  • כף מלח
  • 2 כפות סודה לשתייה
  • 2 כפות סילאן
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • מלח גס
  • זעתר (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. ללוש את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות.
  2. להניח את הבצק לתפוח במשך 40 דקות.
  3. ליצור צורת בייגלה (יש סרטונים ביוטיוב שמדגימים).
  4. להרתיח סיר עם מים, סודה לשתייה וסילאן.
  5. לטבול כל בייגלה במים הרותחים למשך 40 שניות.
  6. להניח את הבייגלה על תבנית עם נייר אפייה.
  7. למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום, מלח גס וזעתר.
  8. לאפות בחום של 200 מעלות במשך חצי שעה עד להזהבה.

הערות:

מתכון פשוט לבייגלה רומני ביתי, טעים ופריך. מושלם לאירוח או סתם לנשנוש!