בסטיל – קציצות בשר ותפוחי אדמה מתכון מעלף

2.6/5 - למתכון דירוג של 16 חובבי בישול

בסטיל – קציצות בשר ותפוחי אדמה

זמן הכנה: כשעה זמן טיגון: 20-30 דקות (תלוי בכמות)

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 500 גרם בשר טחון או חזה עוף קצוץ דק
  • 2 ביצים קשות, קצוצות
  • חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • בצל גדול קצוץ
  • כפית פלפל שחור
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 250 גרם קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • חצי כוס מים
  • כף רסק עגבניות

אופן הכנה:

  1. מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך. מקררים, מקלפים ומועכים לפירה. מתבלים במלח.
  2. מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר (או העוף) והפטרוזיליה ומטגנים עד שהבשר מוכן. מעבירים למסננת ומצננים.
  3. בקערה מערבבים את הבשר המטוגן, הביצים הקשות, הפלפל השחור, הקינמון, הכורכום והמלח.
  4. יוצרים קציצות מהתערובת.
  5. מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כף גדושה מפירה תפוחי האדמה ומשטחים אותה על היד. מניחים במרכז קציצת בשר ועוטפים אותה בפירה מכל הצדדים.
  6. מערבבים את הקמח והמלח בצלחת.
  7. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם המים ורסק העגבניות.
  8. טובלים כל קציצה בקמח, אחר כך בביצה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
  9. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

בתיאבון!

מתכון של שירלי לוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *