בצלים ממולאים ברוטב רימונים

בצלים ממולאים ברוטב רימונים
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון של אריאלה גולדמן

מתכון קלאסי ומרשים של בצלים ממולאים בבשר ואורז, ברוטב רימונים עשיר וחמצמץ. מושלם לשולחן החג או לארוחה משפחתית חגיגית.

מצרכים:

לבצלים:

  • 6 בצלים גדולים

למלית:

  • חצי ק”ג בשר צלעות טרי טחון (עם השומן)
  • כוס אורז עגול מושרה שעה ומסונן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב רימונים
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב רימונים
  • 5 כפות שמן
  • מיץ מלימון גדול
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית נענע יבשה
  • עלה דפנה
  • 3 כוסות מים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
  2. יוצרים חתך עמוק בבצלים ומבשלים אותם בסיר עם מי מלח כ-20 דקות.
  3. מסננים את הבצלים ומצננים. מפרידים לגלדים.
  4. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  5. ממלאים כל גלד בצל במלית, מגלגלים ומהדקים. מסדרים בצורה מעגלית בתבנית חסינת אש.
  6. מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים על הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים כשעה וחצי עד שעתיים.

טיפ: ניתן גם לבשל על הכיריים על להבה נמוכה, ולהניח צלחת חסינת אש מעל הבצלים כדי שלא יצופו.

Exit mobile version