מתכון של אריאלה גולדמן
מתכון קלאסי ומרשים של בצלים ממולאים בבשר ואורז, ברוטב רימונים עשיר וחמצמץ. מושלם לשולחן החג או לארוחה משפחתית חגיגית.
מצרכים:
לבצלים:
- 6 בצלים גדולים
למלית:
- חצי ק”ג בשר צלעות טרי טחון (עם השומן)
- כוס אורז עגול מושרה שעה ומסונן
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 כפות שמן
- 2 כפות רוטב רימונים
- מיץ מחצי לימון סחוט
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
- חצי כפית פלפל אנגלי טחון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 5 כפות רוטב רימונים
- 5 כפות שמן
- מיץ מלימון גדול
- 3 כפות רסק עגבניות
- כף פפריקה מתוקה
- כפית נענע יבשה
- עלה דפנה
- 3 כוסות מים
- 5 שיני שום פרוסות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
- יוצרים חתך עמוק בבצלים ומבשלים אותם בסיר עם מי מלח כ-20 דקות.
- מסננים את הבצלים ומצננים. מפרידים לגלדים.
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- ממלאים כל גלד בצל במלית, מגלגלים ומהדקים. מסדרים בצורה מעגלית בתבנית חסינת אש.
- מערבבים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים על הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים כשעה וחצי עד שעתיים.
טיפ: ניתן גם לבשל על הכיריים על להבה נמוכה, ולהניח צלחת חסינת אש מעל הבצלים כדי שלא יצופו.
Leave a Reply