בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

בצק פיצה ביתית
דרגו את המתכון

סוד הפיצה המושלמת: בצק ביתי תוך דקות שכל אחד יכול להכין

פשוט, מהיר וטעים בטירוף: המתכון לבצק הפיצה שישנה לכם את החיים

היי לכל אוהבי הפיצה בבית, ברוכים הבאים למטבח שלי. היום אני חולק איתכם מתכון מנצח לבצק פיצה ביתי שהוא כל כך פשוט להכנה, שלא תאמינו כמה קל זה יהיה להכין פיצה מושלמת אצלכם בבית. אני יודע, אני יודע, רבים חושבים שהכנת בצק פיצה היא משימה מורכבת שדורשת שעות של עבודה וכישורי אופה מומחה. ובכן, אני כאן כדי לנפץ את המיתוס הזה. המתכון הזה פותח במיוחד עבור אלה שרוצים ליהנות מפיצה טרייה וחמה מהתנור בלי כל הבלגן והטרחה.

הסיפור שלי עם פיצה התחיל לפני שנים. הייתי מכור לפיצות של מסעדות, אבל תמיד רציתי להצליח לשחזר את הטעם והמרקם המיוחדים האלה בבית. ניסיתי אינספור מתכונים, חלקם היו מסובכים מדי, חלקם דרשו מנוחה ארוכה לבצק, ובסופו של דבר התוצאות היו די מאכזבות. הרגשתי שאני מבזבז זמן וכסף על ניסיונות שפשוט לא מצליחים להביא את הפיצה לרמה שאני באמת רוצה. הרעיון של לוותר על קניית פיצות והמעבר להכנה ביתית היה קורץ, אבל הדרך לשם הייתה רצופה מהמורות. היו לי רגעים של ייאוש שבהם חשבתי שאולי פשוט עדיף להשאיר את המטלה הזו למקצוענים.

אבל אז, נתקלתי במתכון הזה. משהו בו פשוט קסם לי. הוא הבטיח פשטות ומהירות, שני דברים שהיו לי חשובים במיוחד. הייתי סקפטי בהתחלה, כי כל כך הרבה מתכונים הבטיחו הבטחות דומות ולא קיימו. אבל החלטתי לתת לו הזדמנות אחרונה. כבר בניסיון הראשון הבנתי שמצאתי את מה שחיפשתי. הבצק יצא גמיש, קל לעבודה, והכי חשוב, הוא הפך לפיצה עם קראסט פריך מבחוץ ורך מבפנים, בדיוק כמו שאני אוהב. זה היה רגע מכונן עבורי במטבח. פתאום, דלת חדשה נפתחה בפניי לעולם של פיצות ביתיות, אינסופיות באפשרויותיהן ובקלות הכנתן. מאז, אני מכין את הבצק הזה באופן קבוע, כמעט בכל שבוע. הוא הפך להיות חלק בלתי נפרד מארוחות סוף השבוע שלי, ומפגשים עם חברים ומשפחה.

אני אוהב את המתכון הזה לא רק בגלל שהוא מהיר וקל, אלא גם בגלל שהוא נותן לי את החופש להתנסות עם מגוון רחב של תוספות וטעמים. לפעמים אני הולך על הקלאסיקה עם רוטב עגבניות ומוצרלה, ולפעמים אני משתגע עם שילובים אקזוטיים יותר כמו תאנים, גבינת עיזים ובצל מקורמל. כל פעם זה יוצא מעולה, וכל פעם אני מקבל מחמאות. הילדים שלי במיוחד אוהבים להשתתף בתהליך ההכנה, ללוש את הבצק ולבחור את התוספות שלהם. זו פעילות כיפית שמחברת אותנו ויוצרת זיכרונות מתוקים במטבח. אין כמו לראות את העיניים שלהם נוצצות כשהפיצה יוצאת מהתנור, חמה וזהובה, מוכנה לזלילה.

המתכון הזה הוא מתנה אמיתית לכל מי שאוהב לאכול פיצה, ולכל מי שרוצה להרגיש כמו אופה פיצות מקצועי בלי כל המאמץ. הוא מתאים גם למתחילים וגם למנוסים יותר במטבח. הוא דורש מינימום ציוד ומינימום זמן, ומבטיח מקסימום הנאה. אני קורא לכם לנסות אותו כבר בסוף השבוע הקרוב. תכינו את כל המרכיבים מראש, תכינו את התוספות האהובות עליכם, ותתחילו להרגיש את הריח המשגע של פיצה טרייה מתפשט בבית. אני מבטיח לכם שלא תתחרטו, ושהמתכון הזה יהפוך להיות חלק בלתי נפרד מספר המתכונים שלכם. הוא באמת כל כך קל להכנה שאתם תהיו בשוק.

מצרכים:

  • 1 כוס מים חמימים (בטמפרטורה של 40.5 מעלות צלזיוס)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 עד 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית מלח ים דק

הוראות הכנה:

  1. חימום התנור והאבן: מחממים את התנור מראש ל-260 מעלות צלזיוס. אם יש לכם אבן פיצה, הכניסו אותה לתנור בזמן שהוא מתחמם ותנו לה להתחמם יחד איתו לפחות 10 דקות כשהתנור כבר בטמפרטורה המקסימלית. אם אין לכם אבן פיצה, אפשר לחמם תבנית אפייה רגילה באותה צורה.
  2. הכנת בצק הפיצה:
    • בקערת ערבוב גדולה, שלבו את המים החמימים, השמרים והסוכר וערבבו היטב.
    • הניחו לתערובת לעמוד במשך 5 דקות, או עד שהיא הופכת לקצפית ונוצרות בועות. זה סימן שהשמרים פעילים.
    • ערבבו בעדינות פנימה את שמן הזית.
    • הוסיפו 2 כוסות קמח ומלח וערבבו עם מרית עד שמתחיל להיווצר כדור בצק. הבצק עדיין יהיה מעט דביק בשלב זה. הוסיפו עוד קמח לפי הצורך כדי ליצור כדור בצק אחיד.
    • העבירו את הבצק למשטח מקומח ולשו אותו עד לקבלת בצק חלק וגמיש, הוסיפו עד חצי כוס קמח נוספת אם יש צורך.
    • אופציונלי: אם תרצו, כסו את הקערה במגבת לחה ותנו לבצק לתפוח במשך 10 דקות או עד שעה. זה ישפר את המרקם אך אינו חובה במתכון מהיר זה.
  3. הרכבת הפיצה:
    • רדדו את הבצק לצורה הרצויה והניחו אותו על נייר אפייה.
    • הוסיפו רוטב פיצה, גבינה ותוספות לפי בחירתכם. תרגישו חופשיים להתפרע עם היצירתיות שלכם כאן.
  4. אפיית הפיצה:
    • השתמשו במרדה פיצה או בזהירות רבה כדי להעביר את הפיצה עם נייר האפייה לאבן הפיצה המחוממת מראש בתנור. אם אתם משתמשים בתבנית אפייה במקום אבן, העבירו את הפיצה לתבנית המחוממת.
    • אפו על אבן הפיצה המחוממת מראש במשך 11-14 דקות, או עד שתחתית הקראסט הופכת לזהובה. זמן האפייה עשוי להיות מעט ארוך יותר ללא אבן פיצה.
    • הוציאו את הפיצה מהתנור בעזרת מרדה פיצה והניחו אותה על רשת צינון למשך 5-10 דקות לפחות לפני שאתם פורסים ומגישים.

אני מאחל לכם המון הנאה מהכנת הפיצה הזו. היא פשוטה, טעימה, ואין כמו פיצה ביתית חמה וטרייה.

 

מתכון נוסף: