בצק שמרים מושלם לכל מאפה

בצק שמרים מושלם
דרגו את המתכון

בצק רך, אוורירי ופשוט להכנה שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

מאת: דנה סברו

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ½ ליטר מים

אופן ההכנה

  1. מערבבים יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישירות.
  2. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומתפיחים.
  3. יוצרים צורות או כל מאפה רצוי, ומתפיחים שוב.
  4. מורחים מעל ביצה ותוספות רצויות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

טיפים

  • לתוספת גיוון, ניתן להוסיף לבצק עשבי תיבול, גבינות, זיתים או כל תוספת אהובה אחרת.
  • מומלץ להשתמש במים פושרים כדי להאיץ את תהליך התפיחה.
  • לתוצאות מיטביות, אפשר להתפיח את הבצק במקום חמים ולח.
Exit mobile version