מתכון בקלאווה מבצק פילאס
מתכון פשוט וקל להכנת בקלאווה ביתית טעימה מבצק פילאס, במילוי פיסטוקים ואגוזי מלך, וציפוי סירופ מתוק.
של: אילנית בניזרי
ציוד:
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים:
- 1 חבילת בצק פילאס תורכי (500 גרם) – מופשר לילה במקרר
למלית:
- 1 כוס פיסטוקים קצוצים קטן
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן / בוטנים
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף לימון סחוט
- (אפשר להוסיף טיפה מי ורדים)
שלבי הכנה:
- נערבב את חומרי המלית ונניח בצד.
- נחלק את הבצק ל-3 חלקים בגודל התבנית (מתאים לתבנית בינונית).
- נרסס בספריי שמן את התבנית.
- נניח נייר אפייה.
- נניח חלק ראשון של הבצק.
- נרסס ספריי שמן.
- נפזר חצי מכמות המלית על הבצק.
- נניח חלק שני של הבצק.
- נרסס ספריי שמן.
- נניח את שאר המלית ומעל את החלק השלישי של הבצק.
- כעת נחתוך פסים לאורך ובאלכסון לצורת מעוינים.
- נבריש בשמן או ספריי שמן.
- נכניס לתנור בחום 180 מעלות, מדף שני מלמטה, עד להזהבה יפה.
- נבשל את הסירופ עד להמסת הסוכר ונצנן לטמפרטורת החדר.
- כשהבקלואה מוכנה נמזוג את הסירופ לאט לאט על כל המשטח.
הערות וטיפים:
- ניתן להכין גם מבצק פילו שכל דף משומן וכל שכבה בנויה מ-4 דפים.
על המתכון:
מתכון זה מציע דרך קלה ומהירה להכנת בקלאווה ביתית טעימה. השימוש בבצק פילאס מוכן חוסך זמן ומאמץ, והתוצאה הסופית היא קינוח מרשים וטעים שמתאים לכל אירוע.
Leave a Reply