בקלאווה ביתית קלה

בקלאווה ביתית קלה
5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון בקלאווה מבצק פילאס

מתכון פשוט וקל להכנת בקלאווה ביתית טעימה מבצק פילאס, במילוי פיסטוקים ואגוזי מלך, וציפוי סירופ מתוק.

של: אילנית בניזרי

ציוד:

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים:

  • 1 חבילת בצק פילאס תורכי (500 גרם) – מופשר לילה במקרר

למלית:

  • 1 כוס פיסטוקים קצוצים קטן
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים קטן / בוטנים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף לימון סחוט
  • (אפשר להוסיף טיפה מי ורדים)

שלבי הכנה:

  1. נערבב את חומרי המלית ונניח בצד.
  2. נחלק את הבצק ל-3 חלקים בגודל התבנית (מתאים לתבנית בינונית).
  3. נרסס בספריי שמן את התבנית.
  4. נניח נייר אפייה.
  5. נניח חלק ראשון של הבצק.
  6. נרסס ספריי שמן.
  7. נפזר חצי מכמות המלית על הבצק.
  8. נניח חלק שני של הבצק.
  9. נרסס ספריי שמן.
  10. נניח את שאר המלית ומעל את החלק השלישי של הבצק.
  11. כעת נחתוך פסים לאורך ובאלכסון לצורת מעוינים.
  12. נבריש בשמן או ספריי שמן.
  13. נכניס לתנור בחום 180 מעלות, מדף שני מלמטה, עד להזהבה יפה.
  14. נבשל את הסירופ עד להמסת הסוכר ונצנן לטמפרטורת החדר.
  15. כשהבקלואה מוכנה נמזוג את הסירופ לאט לאט על כל המשטח.

הערות וטיפים:

  • ניתן להכין גם מבצק פילו שכל דף משומן וכל שכבה בנויה מ-4 דפים.

על המתכון:

מתכון זה מציע דרך קלה ומהירה להכנת בקלאווה ביתית טעימה. השימוש בבצק פילאס מוכן חוסך זמן ומאמץ, והתוצאה הסופית היא קינוח מרשים וטעים שמתאים לכל אירוע.