בראוניז שוקולד עשירים ומפנקים מתכון קל וללא גלוטן

1/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

בראוניז שוקולד ושיבולת שועל ללא גלוטן

זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 15-20 דקות סה"כ: 25-30 דקות

מרכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה/נטורינה
  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • כף קקאו
  • 2/3 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
  • 2 כפות חמאת בוטנים (לא חובה)
  • 5 יחידות מרשמלו חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)

מתכונים נוספים

עוגת שוקולד בחושה עם קרם וניל- מתאימה במיוחד לעוגות יום הולדת
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים מתכון מעלף
עוגת שוקולד ללא גלוטן מתכון מדהים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
  2. ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה/נטורינה.
  3. בקערה, מקציפים (במיקסר או ידנית) את הביצים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס.
  4. מנפים לתוך התערובת את הקקאו וקמח שיבולת השועל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד והאגוזים הקצוצים.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. (לא חובה) יוצרים פסים עם חמאת בוטנים ומקשקשים בעזרת קיסם ליצירת צורות.
  7. מפזרים מעל את קוביות המרשמלו או תוספות אחרות לפי הטעם (ביגלה, שוקולד חלב, שוקולד לבן וכו').
  8. אופים 15-20 דקות עד שהבראוניז יציב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים.
  10. (לא חובה) מקשטים בממרח נוגט.

בתאבון!

מתכון של ניקול דביר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *