בראוניז שוקולד ושיבולת שועל ללא גלוטן
זמן הכנה: 10 דקות זמן אפייה: 15-20 דקות סה"כ: 25-30 דקות
מרכיבים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה/נטורינה
- 3 ביצים
- 2/3 כוס סוכר
- כף קקאו
- 2/3 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
- 2 כפות חמאת בוטנים (לא חובה)
- 5 יחידות מרשמלו חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
בראוניז – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגת שוקולד בחושה עם קרם וניל- מתאימה במיוחד לעוגות יום הולדת
עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים מתכון מעלף
עוגת שוקולד ללא גלוטן מתכון מדהים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
- ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה/נטורינה.
- בקערה, מקציפים (במיקסר או ידנית) את הביצים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד המומס.
- מנפים לתוך התערובת את הקקאו וקמח שיבולת השועל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד והאגוזים הקצוצים.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- (לא חובה) יוצרים פסים עם חמאת בוטנים ומקשקשים בעזרת קיסם ליצירת צורות.
- מפזרים מעל את קוביות המרשמלו או תוספות אחרות לפי הטעם (ביגלה, שוקולד חלב, שוקולד לבן וכו').
- אופים 15-20 דקות עד שהבראוניז יציב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- (לא חובה) מקשטים בממרח נוגט.
בתאבון!
מתכון של ניקול דביר.
Leave a Reply